Formel 1

- Ingen har en idé om, hvor de står henne, siger ekspert

Fra fredag og tre uger frem får Kevin Magnussen travlt, da Formel 1-løbene sidder som perler på en snor i en tætpakket kalender. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Både Kevin Magnussen og TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther er i tvivl om, hvor Formel 1-kørerne står forud for sæsonstarten i Østrig.

Fredag er Formel 1-kørerne tilbage i racerne, når der skal køres to træninger forud for sæsonens første grandprix søndag.

Det er første gang, siden kørerne sad i racerne på Circuit de Barcelona-Catalunya i slutningen af februar, hvor racerne også blev testet.

Jeg tror ikke, der er nogen, der har en idé om, hvor de er henne

Jens Winther, motorsportsekspert TV 2 SPORT

Den testkørsel kan Kevin Magnussen ikke længere bruge til noget, sagde den 27-årige dansker torsdag, og i en normal sæson ville Formel 1-holdene også have haft flere træninger, hvor de kunne indsamle data og løbende finjustere sæsonens racere.

Men det har ikke været muligt i år på grund af coronapandemien, der har skubbet sæsonstarten næsten fire måneder og undervejs fået holdene til at sende medarbejdere hjem.

Første løb 'bliver nærmest en test'

Magnussen og hans konkurrenter træder dermed ind i sæsonens første løbsweekend uden at vide, hvor de egentlig står.

TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther mener derfor også, at der først kan siges noget om styrkeforholdet i feltet, når der er viftet med det ternede flag søndag, og der er nogle konkrete resultater at forholde sig til.

- Det er jo fuldstændig volapyk at begynde at begive sig ud i at gætte på det. Det er jo så meget nyt nu, og der har ikke været noget særligt testkørsel i år, fordi alt har været lukket ned. Så jeg tror ikke, der er nogen, der har en idé om, hvor de er henne.

- Det første løb vil alt andet lige blive nærmest en test for dem. Fordi de netop ikke har haft nogen preseason, og der er ikke noget, de har lært op til nu, siger Jens Winther til TV 2 SPORT.

Rusten skal bankes af

Magnussen selv sammenligner da også den nuværende situation med den normale vinterpause, der ligger i vintermånederne.

- Man går og bliver lidt rusten over vinteren, så kommer man i bilen i Barcelona (i februar, red.), og så tager det lige nogle omgange, før man kommer i gang igen. Så finder man rytmen i testen, og normalt går man så i gang et par uger efter i Australien. Der har vi så haft endnu en vinterpause, kan man sige, lød det fra Magnussen torsdag.

Hvor rusten Magnussen og resten af Formel 1-feltet er, vil vise sig i de kommende dage, der byder på træninger fredag og lørdag efterfulgt af kvalifikation lørdag og løb søndag. Sæsonen indledes på Red Bull Ring i Østrig.

Weekenden efter følger endnu et løb i Østrig, hvorefter feltet skal til Ungarn, England, Spanien, Belgien og Italien. Det ventes, at der snart vil blive annonceret flere løb til at færdiggøre kalenderen.