Formel 1

Red Bull-protest afvist - Mercedes må fortsætte med nyskabelse

Ifølge den internationale motorsportsunion (FIA) bryder et nyt styresystem hos Mercedes ikke reglerne.

Red Bull får ikke medhold i sin protest mod et nyt styresystem hos Mercedes.

Det står fast, efter at den internationale motorsportsunion (FIA) natten til lørdag dansk tid har afvist Red Bull-teamets protest mod Mercedes' nye DAS-system (Dual Axis Steering).

Det skriver Formel 1 på sin hjemmeside.

Protesten blev afvist, fordi DAS-systemet ifølge FIA er en integreret del af Mercedes' styresystem, og derfor bryder det ikke nogen regler.

Dermed kan Mercedes fortsætte med at bruge systemet, der giver Lewis Hamilton og Valtteri Bottas mere kontrol i forbindelse med styring af deres biler. De har således mulighed for at rette hjulene ud, når de kører ind på en langside, hvilket giver bedre aerodynamik og dermed mulighed for højere fart.

DAS ikke tilladt næste år

Systemet var installeret i begge køreres biler under fredagens træninger i Østrig. I begge træninger var Hamilton, der er forsvarende verdensmester, hurtigst af alle. Bottas var næsthurtigst.

Afgørelsen fra løbsdommerne, der populært kaldes stewards, giver også Mercedes' konkurrenter mulighed for at tage egne udgaver af systemet i brug, inden sæsonen slutter.

FIA har allerede meldt ud, at DAS ikke vil være tilladt næste år.

Sæsonens første Formel 1-grandprix køres på Red Bull Ring søndag. Lørdag er der sidste træning og efterfølgende kvalifikation til grandprixet.

Det andet grandprix i sæsonen køres også i Østrig, og derefter fortsætter Formel 1-feltet til Ungarn, England, Spanien, Belgien og Italien.

Det ventes, at der snart vil blive annonceret flere grandprixer til at færdiggøre kalenderen, der ser meget anderledes ud end normalt grundet coronapandemien.