Formel 1

Rivaler har gjort Magnussens 'frygt' til virkelighed

Allerede i februar så man de første indikationer på, at Racing Point i denne sæson vil have en hidtil uset fart i bilen.

Mercedes, Ferrari og Red Bull er som regel de tre teams, der kører om topplaceringerne i Formel 1.

Men efter fredagens to frie træninger i Østrig forud for søndagens sæsonpremiere kan noget tyde på, at Racing Point i denne sæson vil have evnerne til at drille de tre storhold.

De er så hurtige, som vi frygtede, de ville være

Kevin Magnussen

Allerede under testdagene i februar gav det lyserøde mandskab de første indikationer på, at de har bygget en hurtig racerbil til denne sæson.

Og med en tredje- og femteplads til Sergio Perez i sæsonens to første træninger på Red Bull Ring i Spielberg er danske Kevin Magnussen nu overbevist om, at det ikke var tilfældigt, at Racing Point kørte hurtigt i begyndelsen af året.

- Jeg vil sige, at de er så hurtige, som vi frygtede, de ville være.

- De ser virkelig hurtige ud. Man kender aldrig svaret i testkørsler, om de kører for en hurtig omgang med kun lidt brændstof og med bløde dæk. Men det ser ud til, at de lever op til forventningerne, siger Haas-danskeren, der selv blev nummer 9 og 15 i de to træninger, til Autosport.

Racing Points anden kører, Lance Stroll, havde noget sværere ved at følge med topholdene og fik kun sat den 7.- og 11.-hurtigste tid på banen, der i år er sæsonens korteste grundet aflysningen af Monacos grandprix.

Sergio Perez begejstret for bilen

Også McLarens Carlos Sainz har lagt mærke til farten hos Racing Point, der under februars testdage i Barcelona blev kaldt "Den Lyserøde Mercedes" på grund af den overraskende fart og deres samarbejde med Mercedes.

Sergio Perez under fredagens træning.

- Racing Point var i særdeleshed hurtige i dag. Vi forventer, at de vil være hurtige, men at de på en kort bane som denne kan have så stor en fordel i forhold til resten af midterfeltet, er imponerende, siger spanieren, der efter denne sæson skifter til Ferrari.

Selv om placeringerne i træningerne ikke giver point eller reelt betyder noget for sæsonen, har det alligevel givet Sergio Perez en god fornemmelse forud for lørdagens kvalifikation og søndagens løb i Østrig.

- Det har været en interessant dag. Alt er meget tæt derude, især når banen er så kort. Bilen føles virkelig god, og jeg er glad. På fabrikken har holdet gjort et fantastisk stykke arbejde, og vi har en racer, der fungerer godt, siger mexicaneren til Racing Points hjemmeside.

Grundet coronakrisen, der lukkede ned for langt størstedelen af alle sportsbegivenheder i foråret, er store dele af Formel 1-sæsonen også ændret.

Inden sæsonens første grandprix er der kun planlagt otte løb - heriblandt to afdelinger i både Østrig og Storbritannien. Flere løb forventes dog at blive tilføjet kalenderen inden for de kommende måneder.