Formel 1

Haas-chef spår vanskelig sæson: - Vi kommer til at kæmpe

Haas-teamchef Günther Steiner forventer, at teamet i hver kvalifikation i denne sæson skal kæmpe for at komme videre fra Q1.

Den ene klarede det ikke, mens den anden sneg sig videre til Q2 på sidste mandat.

Kvalifikationen til sæsonens første Formel 1-grandprix var hård for Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean, der begge manglede fart og blev henholdsvis nummer 16 og 15.

Samme billede forventer teamchef Günther Steiner at se resten af sæsonen.

- Rækkefølgen fra kvalifikationen, det er sådan, jeg forventer, at sæsonen vil blive. Vi kommer til at kæmpe for at komme videre fra Q1 til Q2. Det er ikke ideelt, men det er, hvad det er, siger Günther Steiner i et interview på Haas' hjemmeside forud for sæsonens andet grandprix.

- Jeg mener, at hakkeordenen er tydelig. Mercedes er ganske dominerende, og der er få teams lige efter dem. Jeg tror, at det vil forblive sådan resten af sæsonen.

Haas skal arbejde hårdt

Sæsonåbneren søndag endte særdeles frustrerende for Haas. Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean udgik på grund af tekniske problemer med bremserne.

Kun med hårdt arbejde kan teamet komme på ret køl, mener Steiner.

- Vi havde ikke den fart, vi ønskede, og det er aldrig rart at trække to biler ud af et løb. Vi skal blive ved med at arbejde på bilen for at opnå mere fart og få det bedste ud af det, vi har, siger teamchefen og fortsætter:

- Vi skal reducere fejl og få en forståelse af, hvorfor det, der skete, skete. Hårdt arbejde, det er den eneste måde, vi kan komme ud af den her situation på.

Formel 1-feltet er blevet i Østrig

Sæsonens første grandprix blev vundet af Mercedes' Valtteri Bottas foran Charles Leclerc fra Ferrari og Lando Norris fra McLaren.

Årets andet grandprix køres søndag 12. juli på Red Bull Ring i Østrig, som det også var tilfældet med sæsonåbneren.

Det er første gang i Formel 1's 70 år lange historie, at kørerne skal køre to grandprixer på den samme bane i en og samme sæson. Det skyldes en revideret kalender på grund af coronapandemien.

Faktisk sker det hele to gange i år, da også Silverstone i England lægger asfalt til to grandprixer i træk i august.