Formel 1

Renault tror stadig på ung dansker trods Alonso-comeback

Teamchefen hos Renault slår fast, at de fortsat ser en fremtid i Formel 1 for danske Christian Lundgaard og de andre akademikørere.

Onsdag blev det officielt, at den dobbelte Formel 1-verdensmester Fernando Alonso vender tilbage til Renault-teamet næste år.

Beslutningen om at hente den bundrutinerede spanier kan udefra ligne, at Renault ikke længere har tiltro til deres unge kørere, herunder danske Christian Lundgaard, men det afviser teamchefen, Cyril Abiteboul.

- Vores beslutning om at hente Fernando kunne ses som en mangel på interesse eller loyalitet over for vores eget projekt med Renault Sport Academy. Og det er det ikke - jeg vil gerne være gøre det ekstremt klart, at det ikke er tilfældet, siger Abiteboul til Autosport.

Lundgaard gør sig bemærket

Abiteboul holder på, de stadig har tiltro til deres akademikørere, alligevel bliver det ikke næste år en af dem kan tage steppet op til Formel 1, som der ellers har været tale om. For teamets nuværende kører Estaban Ocon har først kontraktudløb i slutningen af 2021.

Samtidig har coronapandemien gjort det svært for teamet at bedømme deres to ældste talenter, Guanyo Zhou og Christian Lundgaard, fordi sæsonen først lige er startet.

Men teamchefen er glad, for det han så i første Formel 2-løb, hvor Lundgaard sluttede på syvendepladsen á point med femte- og sjettepladsen i sin debut.

- Vi er meget, meget alvorligt omkring akademiet. Meget seriøse omkring især de to mennesker. Og planen vil fortsat være at se, hvordan de kan tilslutte sig Formel 1.

'Skal blive et verdensmesterhold'

Abiteboul fortæller samtidig også, at det er tiltænkt, at både Ocon og Alonso skal bidrage med deres erfaring til akademiets kørere. Og det er Alonso klar på.

- Jeg er opmærksom på, at det ikke kun er i bilen, men også udenfor jeg skal hjælpe Renault. Jeg vil prøve at gøre mit bedste til at hjælpe holdet til at blive et verdensmesterhold.

- Hvis det er med mig som kører, ville det være fantastisk, men er det med en fremtidig og yngre kører, vil jeg alligevel blive stolt, siger Alonso til Autosport.

Alonso kørte sidst for Renault fra 2002-2006. Det var med dem, han hentede sine to verdensmesterskaber.

Næste gang Lundgaard og Zhou får mulighed for at bevise deres værd er i næste weekend, hvor Formel 2 - nøjagtig som Formel 1 - bliver i Østrig og kører sæsonens anden afdeling.