Formel 1

Formel 1-stjerne har ingen forklaring på heftig ulykke

Daniel Ricciardo kan ikke forklare, hvorfor han kørte galt under fredagens anden frie træning ved Steiermarks Formel 1-grandprix.

Det så underligt ud. Meget underligt.

For det var nærmest ud af det blå, at Daniel Ricciardo kørte galt i begyndelsen af den anden frie træning ved Steiermarks Formel 1-grandprix i Østrig.

Australieren mistede tilsyneladende herredømmet over bagenden af sin Renault-racer i sving ni, hvorefter han i høj fart røg ud over gruset og direkte ind i dækvæggen. Det var den første reelle runde efter en rolig opvarmningsrunde for Ricciardo.

Og at ulykken så en smule underlig ud, kan den uheldige hovedperson godt forstå. Han kan nemlig ikke forklare, hvad der skete i kampens hede.

- Den første omgang gik egentlig ganske fint, indtil jeg ramte sving ni. Her skete en fejl. Det hele skete meget hurtigt, så jeg er ikke sikker på, hvad der skete, siger Daniel Ricciardo ifølge Autosport og fortsætter:

- Jeg drejede ind i svinget, hvorefter jeg bare "mistede" bilen med det samme. Jeg ved, at sådanne ting kan ske for biler og også i Formel 1, så det er ikke så unormalt.

Det var i sving 9 på Red Bull Ring, at Ricciardo måtte en tur i gruset og i barrieren.

- Men jeg er okay. Jeg har bare ondt af gutterne. Vi må bare komme videre, siger australieren med tanke på de mekanikere, der skal arbejde hele natten for at få bilen klar til lørdagens strabadser.

Renaults chefingeniør, Ciaron Pilbeam, understreger dog, at bilen nok skal blive klar til den tredje træning lørdag formiddag.

Efter ulykken kunne Daniel Ricciardo selv stige ud af den havarerede bil, omend han haltede en lille smule. Efterfølgende blev han kørt til observation hos løbets læge, der dog meldte ham helt og aldeles uskadt.

Ricciardo kunne selv gå fra ulykkesstedet.

Ricciardos teamkollega, Esteban Ocon, satte 10.-hurtigste tid i fredagens anden træning. En træning, der blev "vundet" af Max Verstappen fra Red Bull-teamet.

Haas-teamet med danske Kevin Magnussen og franske Romain Grosjean havde en skidt dag på kontoret, da de to sluttede henholdsvis næstsidst og sidst i anden træning. I hvert fald når man lige ser bort fra Ricciardo, der altså udgik.

Tredje træning bliver kørt lørdag klokken 12.00, mens kvalifikationen venter klokken 15.00.