Formel 1

Magnussen og Haas halter efter i potentiel vigtig træning

Tiderne i anden træning i Østrig forud for søndagens Formel 1-løb får måske indflydelse på startpladserne.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen (Haas) havde en meget udfordrende fredag på Red Bull Ring i østrigske Spielberg forud for søndagens Steiermark Grand Prix.

Magnussen blev noteret for den 18.-bedste tid.

Kun teamkammerat Romain Grosjean var langsommere som 19'er, da Renaults Daniel Ricciardo ikke fik sat en tid, da han tidligt i træningen kørte af banen og smadrede bagenden af sin bil.

Det tegner måske skidt for Magnussen i forhold til løbet. Tiderne i anden træning kan nemlig vise sig at have yderst stor betydning for søndagens løb.

Der er lovet heftig regn lørdag. Og regner hele lørdagen væk, hvilket er frygten fra arrangørerne, bliver kvalifikationen, som normalt køres om lørdagen, aflyst, mens tiderne fra anden træning vil gælde i forhold til startpladserne.

Magnussen var stort set ikke på banen i fredagens første træning. Batteriproblemer betød, at det for det meste var Magnussens mekanikere, der var i aktion under træningen.

Som den eneste af feltets 20 kørere blev Magnussen ikke noteret for nogen tid i den første træning.

Magnussen var 2,1 sekunder langsommere end Red Bulls Max Verstappen, der var hurtigst i anden træning. Valtteri Bottas (Mercedes) og Sergio Perez (Racing Point) fulgte efter.

Perez blev noteret for den hurtigste tid foran Verstappen i den første træning. Bottas var tredjehurtigst i første træning.

Formel 1-sæsonen blev først sat i gang sidste weekend på grund af coronakrisen.

Her blev der ligeledes kørt på Red Bull Ring, da det østrigske grandprix fandt sted i Spielberg.

Her gik det heller ikke så godt for Magnussen. Efter en god start sendte bremseproblemer danskeren ud af løbet på et tidspunkt, hvor han lå lige uden for pointene.

Bottas endte med at vinde selve løbet foran Ferraris Charles Leclerc og Lando Norris (McLaren).

Netop Norris indkasserede i øvrigt en straf i forbindelse med den første træning fredag, da han overhalede under et gult flag. Det koster ham en straf på tre pladser, når startpladserne til søndagens løb skal fordeles.

Den komprimerede Formel 1-sæson består af indtil videre ti løb i alt. Det er planen, at der skal køres mellem 15 og 18 løb i 2020.