Formel 1

Red Bull-teamchef lukker døren for Vettel

Tyske Sebastian Vettel forlader Ferrari efter denne sæson, og han har endnu ikke fremtiden på plads.

Sebastian Vettel må kunne smage træet fra døren.

To gange på tre dage er den blevet smækket i hovedet på ham, hvilket har forringet hans muligheder for et sæde i Formel 1 næste år.

Første team til at afvise den 33-årige tysker, der er fortid hos Ferrari efter sæsonen, var Renault, da franskmændene onsdag hentede 38-årige Fernando Alonso tilbage fra Formel 1-pension.

Det fik den firedobbelte verdensmester til at åbne for et comeback til Red Bull, med hvem han fejrede alle fire triumfer med fra 2010-2013, såfremt han skulle blive spurgt.

Red Bull holder fast i unge kørere

Men det bliver han ikke, lyder det fra Red Bull-lejren fredag.

Ifølge Formel 1's hjemmeside siger Red Bulls særlige rådgiver Helmut Marko til Sky Italia, at skiftet ikke er aktuelt, og samme melding kommer teamchef Christian Horner med til britiske Sky Sports.

I stedet er Red Bull opsat på at holde fast i sine nuværende kørere, 22-årige Max Verstappen og 24-årige Alexander Albon.

- Naturligvis har det været et tema. Vi havde en fantastisk tid med Seb, han vil for altid være en del af vores historie, men vi forventede ikke, at han ville være på markedet i år, og vores dedikerede indsats er rettet mod vores nuværende kørere, siger Horner til Sky Sports og fortsætter:

- Vi mener, vi har en god kørersammensætning i Max og Alex, og vi mener ligeledes, den har stort potentiale i fremtiden, så det er desværre ikke noget (comeback til Vettel, red.), vi vil være i stand til at imødekomme.

- Det er et klart nej, er jeg bange for. Jeg tror, Sebastian er klar over det - tja, han ved det, siger Christian Horner.

Racing Point har ikke plads

Men hvad har Vettel så af muligheder? Mercedes forventes at holde fast i Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, og McLaren har Lando Norris og Daniel Ricciardo.

I interviewet med Sky Sports peger Horner på Racing Point eller et år uden for Formel 1, selv om han egentlig ikke rigtig tror på, at Lance Stroll bliver parkeret.

Torsdag diskuterede Sebastian Vettel selv et muligt skifte til Racing Point, der næste år bliver til Aston Martin Racing, fordi han kender nogle af folkene i teamet fra tidligere, inden han tilføjede, at alt er muligt på nuværende tidspunkt - herunder at finde et andet sæde, holde en pause eller gå på pension.

Men er Racing Point overhovedet en realistisk mulighed for tyskeren? Nej, lød det senere fredag fra teamchef Otmar Szafnauer.

- Vi har længerevarende kontrakter med begge vores kørere. Så det er kun logisk, at vi ikke har plads, sagde rumæneren ifølge Formel 1's hjemmeside på et pressemøde.

Vettel har ikke besluttet sig endnu

Sergio Perez har kontrakt med Racing Point for de næste to sæsoner, mens det er ukendt, hvor længe Strolls aftale løber. Her skal det med, at Lance Strolls far, Lawrence Stroll, ejer teamet.

- Jeg har ikke truffet beslutningen endnu, det afhænger af mulighederne, lød det fra Vettel ifølge Sky Sports torsdag.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er et konkurrencemenneske. Jeg har opnået så meget i denne sport, og jeg er interesseret i at opnå mere, ikke bare være en del af sporten.

Sebastian Vettel bliver erstattet af Carlos Sainz hos Ferrari, der også har 22-årige Charles Leclerc i folden. Monegaskeren har kontrakt med det italienske team til og med 2024-sæsonen.

I denne weekend køres det andet Formel 1-grandprix i sæsonen. Det finder sted i Østrig, som det også var tilfældet med sæsonåbneren.