Formel 1

Ungarn har indført strenge restriktioner - truer med fængsel for overtrædelse

Den ungarske regering gør alt for at afskære Formel 1-feltet fra landets indbyggere, når der køres grandprix i landet.

Formel 1-kørerne og de ti teams ansatte vil være underlagt strenge restriktioner, når de gæster Ungarn til sæsonens tredje grandprix.

Landets regering vil forhindre, at et potentielt udbrud af coronavirus i Formel 1-feltet vil sprede sig til hovedstaden Budapest, hvor grandprixet afvikles, og har derfor gjort det klart, at særligt personer fra Storbritannien og ikke-EU-lande hele tiden skal blive inden for det område, hvor de er indkvarteret eller på banen.

Hvis de bevæger sig udenfor i offentligheden eller uden for baneområdet, risikerer de fængselsstraffe og/eller bøder på op til omkring 15.000 euro svarende til godt 110.000 kroner.

Det skriver motorsportsmediet Autosport, der har fået indsigt i et notat sendt til Formel 1-teamene lørdag morgen.

- Deltagere fra Storbritannien eller andre ikke-EU- eller EEA-nationaliteter (Liechtenstein, Island og Norge, red.) burde ikke forlade banen eller deres indkvartering af andre grunde end transporten mellem de to lokationer og deres planlagte ankomst til og afrejse fra Ungarn, står der.

EU-borgere anbefales også at overholde restriktionerne

Videre i notatet står der, at de omtalte nationaliteter ikke må køre med offentlig transport og taxaer. Derudover skal alle måltider indtages enten på banen eller i deres indkvartering, og al fritid skal bruges, hvor de er indkvarteret.

- Manglende overholdelse af disse yderligere restriktioner vil blive straffet af de ungarske myndigheder og kan resultere i fængsling og/eller bøder på op til cirka 15.000 euro, står der ifølge Autosport i notatet.

Syv af de nuværende Formel 1-teams har base i Storbritannien, og ifølge Autosport vil restriktionerne gælde for størstedelen af de 2000 mennesker, der er til stede ved grandprixet.

EU-borgere er dog også blevet anbefalet at overholde restriktionerne.

Næsten 10.000 covid-19-test i Formel 1

Formel 1 tester løbende kørerne, teamenes ansatte og øvrigt personale, og i ugen op til weekendens grandprix i Østrig blev der foretaget 4566 covid-19-test. Det offentliggjorde Formel 1 fredag.

Ingen test var positive.

Før sæsonens første grandprix, som også blev kørt i Østrig, blev der foretaget over 4000 test, og også her var der ingen positive test.

Formel 1 oplyser, at enhver deltager ved et grandprix skal kunne fremvise et negativt testresultat for at få adgang til banen. Inden for banens område skal alle bære maske, og det er ildeset at omgås andre end personer fra sit eget team.

Ungarns Formel 1-grandprix køres fra 17.-19. juli.