Formel 1

Ferrari-chef dybt skuffet: - De hold plejer at ligge bag os

I søndagens Formel 1-grandprix i Østrig starter de to Ferrari-biler som nummer 10 og 14.

Når du hører ordene Ferrari og Formel 1, tænker du formentlig på høj fart, topresultater og mange mesterskaber.

15 gange siden 1952 har Ferrari vundet VM-titlen. Det seneste ligger dog helt tilbage i 2007, og 13 år senere ligner det italienske team noget middelmådigt.

Det er i hvert fald øjebliksbilledet, når man ser på resultatet fra kvalifikationen til det østrigske grandprix, hvor Sebastian Vettel og Charles Leclerc blev henholdsvis nummer 10 og 11. Sidstnævnte starter endda helt nede som nummer 14, da han blev straffet for at være i vejen for en anden bil i lørdagens kvalifikation.

I sidste weekend, hvor det ligeledes blev kørt i Østrig, blev Vettel og Leclerc nummer 11 og 7 i kvalifikationen.

- Det var en virkelig skuffende dag. Vi må acceptere, at stopuret aldrig lyver. I to kvalifikationer, som er kørt i forskellige forhold, har vi ikke været konkurrencedygtige. Ikke alene mod de hold, der har været vores rivaler de seneste år, men også mod andre, som før lå bag os, siger teamchef Mattia Binotto til holdets hjemmeside.

Det er hold som McLaren, Renault og AlphaTauri, der pludselig blandet sig i topstriden på bekostning af Ferrari. Deres normale rivalerne fra Mercedes og Red Bull var samtidig væsentligt hurtigere end den røde racer i lørdagens kvalifikation.

Binotto tog over som teamchef i 2019 efter Maurizio Arrivabene, og i sin første sæson ved roret lykkedes det ingen af Ferrari-kørerne at slutte i top-3.

Han er derfor under pres og erkender, at det langt fra går som håbet for storholdet.

- Vi arbejdede hårdt på at lave opdateringer på bilerne tidligere end planlagt, men de viste ingen effekt på banen. Vi skal finde årsagen og ændre på tingenes tilstand, for det er ikke godt nok for et hold som Ferrari.

- Vi må ikke blive ude af flippen over det, men vi kan heller ikke ignorere fakta.

Søndagens Formel 1-grand prix køres klokken 15.10 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.