Formel 1

Ferraris sæson er forbi, mener ekspert

Begge Ferrari-biler måtte udgå af søndagens løb. Ekspert David Coulthard melder sæsonen er slut, men teamchefen, Mattia Binotto, er optimistisk.

I mange år har Ferrari været lig med topresultater og høj fart, men begge dele har de indtil videre i sæsonen haft problemer med.

Det har fået den tidligere Formel 1-kører og nuværende ekspert David Coulthard til at sige, der ikke er nogen grund til at bruge flere kræfter på denne sæson.

- Enhver tvivl om, at Ferrari er ude af kampen om verdensmesterskabet, er blevet manet i jorden denne weekend, siger David Coulthard ifølge planetf1.

'Genopbyg til næste sæson'

Ved weekendens løb på Red Bull Ring i Østrig startede Sebastian Vettel og Charles Leclerc som henholdsvis nummer 10 og 14.

Noget, der står i skærende kontrast til sidste års sæsonresultat, hvor Ferrari-kørerne sluttede som nummer tre og fire i det samlede klassement.

Ferrari måtte da også lukke garagen efter blot fem omgange på den østrigske bane, da begge biler udgik, efter Leclerc påkørte Vettel.

Episoden sætter en tyk streg under, at Ferrari-holdet ikke er der, hvor de skal eller plejer at være.

- Denne sæson kommer til at være kort, og underskuddet i både våde og tørre forhold er for stort. Alt, de kan gøre nu, er at genopbygge til næste år, siger Coulthard.

Optimisme trods alt

Hos Ferraris teamchef, Mattia Binotto, er der mere positive takter på trods af sæsonens manglende resultater.

- Det er den værst mulige afslutning på en weekend, der allerede var meget skuffende. Det er sandt, at vi ikke rigtig deltog i løbet, men vi kan ikke skjule os bag kollisionen, der eliminerede begge biler.

- Nu er der imidlertid ikke tid til beskyldninger. I stedet skal vi bare videre med vores arbejde. Svære øjeblikke kan bringe det bedste frem i mennesker, og jeg er sikker på, at det vil være tilfældet nu, siger Binotto til F1 Technical.

15 gange siden 1952 har Ferrari vundet VM-titlen. Det seneste ligger dog helt tilbage i 2007.

Der er på nuværende tidspunkt ti løb tilbage i sæsonen for Ferrari til at få skrabet nogle point sammen. Næste mulighed er i den kommende weekend, hvor feltet rykker til Ungarn.