Formel 1

Magnussens teamchef byder Vettel velkommen

Sebastian Vettel har kørt for Ferrari siden 2015. William West / Ritzau Scanpix

For fjerde år i træk udgør Kevin Magnussen og Romain Grosjean kørerteamet hos Haas, men ingen af dem er offentliggjort til næste år endnu.

Sebastian Vettel, der har vundet Formel 1 fire gange, er efter denne sæson fortid hos Ferrari.

Med Fernando Alonsos tilbagevenden røg tyskerens mulighed for et sæde hos Renault, ligesom Red Bull i sidste uge definitivt afslog, at Vettel kunne blive en del af deres hold i næste sæson.

Mens flere hold altså har afvist at hente den 33-årige tysker, lukker Haas ifølge medier som PlanetF1 og Speedweek ikke døren helt i.

- Hvis han vil lave noget med os, er han velkommen. Vi har et godt forhold, sagde Günther Steiner ifølge PlanetF1 i forbindelse med grandprixet i Østrig.

I perioden 2010-2013 vandt Sebastian Vettel Formel 1-serien, mens han tre gange er blevet nummer to i den samlede stilling. Desuden har tyskeren siden sin Formel 1-debut for 13 år siden vundet 53 grandprixer.

Netop hans resultater i motorsportens kongeklasse får Günther Steiner til at tvivle på, om Haas overhovedet er interessant for Sebastian Vettel.

- Vettel er fire gange verdensmester. Vil han virkelig arbejde med et mindre hold?

- Hvad vil han med sit liv? Jeg ved det ikke, siger teamchefen.

Sebastian Vettel har kørt for Ferrari siden 2015, men i næste sæson kommer det italienske team til at bestå af kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz.

- Interesseret i at opnå mere

Indtil videre er der kun otte ud af 20 sæder, der er bekræftet optaget til næste sæson. Derfor har Sebastian Vettel på papiret stadig mulighed for at køre Formel 1 efter årsskiftet - men det er ikke sikkert, at den 33-årige kører vil sige ja til ethvert tilbud.

- Jeg har ikke truffet beslutningen endnu, det afhænger af mulighederne. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er et konkurrencemenneske. Jeg har opnået så meget i denne sport, og jeg er interesseret i at opnå mere, ikke bare være en del af sporten, sagde Sebastian Vettel ifølge Sky Sports torsdag.

Inden næste sæson skal Sebastian Vettel dog færdiggøre sin tid hos Ferrari, som siden genstarten af Formel 1 har haft det meget svært.

I det seneste grandprix udgik begge biler, men også i træningerne og kvalifikationen havde holdet problemer. Sebastian Vettel og Charles Leclerc blev i kvalifikationen blot nummer 10 og 14.