Formel 1

Haas-chef roser Magnussen og Grosjean: - Det var på tide

Kevin Magnussen (forrest) og Romain Grosjean (bagerst) kæmpede undervejs i Steiermarks grandprix begge ihærdigt for 12. pladsen. Pool / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og Romain Grosjean endte som nummer 12 og 13 i søndagens grandprix. Undervejs kæmpede de en hård kamp for at overhale hinanden.

Til trods for at pointene ikke var inden for rækkevidde i Steiermarks grandprix for Haas, havde holdets to kørere foden solidt plantet på speederen fra start til slut.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean kæmpede begge for at slutte højest muligt i stillingen. Det betød også, at de to kørere i perioder gav hinanden kamp til stregen på asfalten.

Danskeren endte med at snuppe 12. pladsen, mens Romain Grosjean tog sig af 13. pladsen.

Haas-teamchefen Günther Steiner bifalder, at de to kørere tog kampen op imod hinanden uden at gøre skade på racerne.

- Det var på tide. Det tog et par år for meget og et par uheld for mange, siger teamchefen grinende til ESPN.

- Jeg tror, at det, der blev sagt sidste år, virkede. De opførte sig pænt. De er helt sikkert aldrig glade, men det er faktisk meget svært at styre derfra, hvor vi sidder, fordi vi ikke rigtigt ser, hvad der sker. Du kan se det fra on board-kameraet, men vi ser ikke, hvor meget de presser på, og hvor meget de ikke presser.

I 2019-sæsonen havde Kevin Magnussen og Romain Grosjean flere sammenstød på banen, og efter fire af slagsen kaldte Günther Steiner kørerne til møde for at få stoppet den dårlige stime.

- Altid lidt akavet, mener Magnussen

I denne sæson er der indtil videre kørt to løb - begge i Østrig. I det første grandprix udgik begge Haas-racere, men i andet grandprix gik det bedre.

Her endte de to racere med at 'slås' for den samme plads - en kamp, som Kevin Magnussen endte med at vinde.

- Vi kommer lidt i vejen for hinanden. Mig og Romain lå på kryds og tværs af hinanden i forhold til strategi og kæmpede om de samme pladser til sidst. Det er altid sådan lidt akavet.

- Vi gjorde, hvad vi kunne, og vi gjorde begge et forsøg, siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal allerede i aktion igen i denne weekend, hvor de skal køre det ungarske grandprix. Det er tredje uge i træk, at Formel 1 afholdes.