Formel 1

Magnussen spår bedre chance for point

Kevin Magnussen blev nummer 13 i det ungarske grandprix i 2019, mens Romain Grosjean måtte udgå. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Den korte bane i Ungarn med 14 sving kan blive en fordel for Haas.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal endnu engang forsøge at hente sæsonens første point, når motorsportens fineste klasse besøger Ungarn senere på ugen.

I sæsonens første grandprix udgik begge kørere, mens Kevin Magnussen og Romain Grosjean blev henholdsvis nummer 12 og 13 i weekendens løb.

Dermed gik andet grandprix langt bedre end første, og danskeren tror på, at de kan forbedre resultaterne yderligere i årets tredje løb.

- Jeg tror, vi har en bedre chance for at score point i Ungarn, end vi havde på Red Bull Ring (banen i Østrig, red.) – selvom den bane har været meget god for os tidligere hos Haas, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

- Tidligere - inden Formel 1 - var Hungaroring rigtig god for mig. Jeg har vundet løb der og været succesfuld. Bare fordi jeg ikke har haft meget held på banen i Formel 1, betyder det ikke, at jeg har en særlig svaghed der.

Kevin Magnussen er stillet til start i det ungarske grandprix fem gange i Formel 1-sammenhæng og har en enkelt gang taget point i løbet. Det var tilbage i 2018, hvor han blev nummer syv.

Bane med mindre fart kan være fordel

De seneste to weekender har Kevin Magnussen og kompagni prøvet kræfter med kalenderens korteste bane. Igen i denne weekend venter en kort bane på 4,381 kilometer.

Til gengæld har banen i Ungarn flere sving sammenlignet med den østrigske. Hvor Red Bull Ring i Østrig har ti sving, byder den ungarske omgang på hele 14 sving.

- Den eneste reelle lighed er længden på en omgang, ellers synes jeg ikke, de (banerne, red.) har meget tilfælles. Hungaroring er en bane med meget mindre fart, der er mindre fart på lige stykker, hvilket betyder, at sårbarheden på en omgang er mindre.

- Det kan forhåbentlig være en god ting for os. Som vi så på Red Bull Ring, er vores fart på de lige stykker ikke den bedste, siger danskeren i pressemeddelelsen.

Efter de første to grandprixer fører Valtteri Bottas serien efterfulgt af Lewis Hamilton og Lando Norris. Indtil videre består sæsonen af ti Formel 1-løb, men det forventes, at flere grandprixer bekræftes løbende.