Magnussens chef irettesætter Grosjean

16x9
Både Magnussens og Grosjeans fremtid er usikker i Haas, da teamet måske ikke fortsætter i Formel 1 efter denne sæson. Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og Romain Grosjean håndterer spekulationerne om Haas’ Formel 1-fremtid vidt forskelligt.

I fem sæsoner har amerikanske Haas været en del af motorsportens fineste selskab.

Men hvis resultater og point udebliver denne sæson, er både Kevin Magnussen og Romain Grosjeans Formel 1-fremtid i fare.

Efter en skuffende 2019-sæson antydede holdejer Gene Haas i marts, at starten på denne sæson kunne afgøre, om teamet også er at finde i Formel 1 næste år.

I juli er det spørgsmål fortsat ikke afklaret. Hvilket frustrerer Grosjean.

- Lad os slippe af med elefanten i rummet. Vil Haas være her næste år eller ej? Det er det åbenlyse spørgsmål, siger han til Autosport.

Den kommentar er teamchef Günther Steiner dog ikke tilfreds med. Han mener nemlig ikke, at den franske kører taler om en problemstilling, der vedrører holdet - men derimod hans egen karriere.

- Jeg synes, hans svar var et forkert svar, siger Steiner til Sky Sports ifølge Autosport.

- Vi ved, hvad vi gerne vil, og om vi er her eller ej i næste sæson, det bliver besluttet, når holdene underskriver den nye concorde. Alt er på vej mod, at det vil ske.

- Jeg er stadig fortrøstningsfuld i forhold til, at vi vil være der. Så jeg synes, at elefanten skal gå ud af vores rum og ind i Romains rum.

Jeg bliver ikke så bekymret for disse ting, som jeg plejede at gøre, da jeg var yngre

Kevin Magnussen

Grosjean ser på andre muligheder

Fra næste sæson sker der en stor kørerrokade i Formel 1, og det betyder, at der efterhånden kun er få ledige pladser tilbage.

Derfor kan de to Haas-kørere ende med at stå uden et Formel 1-sæde, hvis Gene Haas ikke vælger at fortsætte.

Det har derfor fået den franske kører til at undersøge andre muligheder.

- Jeg kigger lidt rundt, men jeg vil ikke haste med at tage en beslutning. Jeg afventer og ser, hvad der sker.

 Romain Grosjean blev nummer 13 i weekendens grandprix i Østrig. Kevin Magnussen sluttede en placering bedre.
Romain Grosjean blev nummer 13 i weekendens grandprix i Østrig. Kevin Magnussen sluttede en placering bedre. Foto: Joe Klamar / Ritzau Scanpix

Romain Grosjean har kørt for Haas-teamet siden 2016, mens han har været teamkollega med Kevin Magnussen siden 2017.

Fra gode til dårlige resultater

Efter to grandprixer er det endnu ikke blevet til point for Haas, og derfor er holdets fremtid i Formel 1 stadig et stort spørgsmålstegn.

- Jeg antager, at Gene har svaret på et eller andet tidspunkt og vil fortælle det. Indtil da kan jeg ikke rigtig give jer nogen retning. Men jeg håber for Formel 1, at Haas vil være at finde på gridden næste år.

Da Haas blev en del af motorsportens elite, bød de første tre år på en flot udvikling. Her voksede den samlede pointhøst fra 39 i 2016 til 93 i 2018, hvor det amerikanske team endte på en femteplads.

Trods en god pointhøst de første tre år, gik alt galt i 2019, hvor Haas måtte nøjes med 28 point.

Magnussen er ikke bekymret

Modsat sin teamkollega er Kevin Magnussen dog ikke helt så bekymret for sin og Hass’ fremtid.

Danskerens kontrakt med Haas udløber efter denne sæson. Derfor venter Kevin Magnussen nu svar på, om kontrakten med amerikanerne bliver forlænget et år, idet Haas har en option på ham.

- Selvfølgelig ser jeg frem til noget at vide, om det fortsætter eller ej. Jeg ved det ikke, men jeg håber, at chancerne er gode.

- Ligesom Romain synes jeg også, at vi har været succesrige i meget kort tid som et helt nyt hold.

- Men Formel 1 er aldrig et sikkert sted. Du kan aldrig forudsige fremtiden, og der nyder jeg bare øjeblikket og håber på det bedste i fremtiden.

Før sæsonens tredje grandprix i Ungarn denne weeekend, har Kevin Magnussen og Haas-teamet endnu ikke opnået point til den samlede stilling.
Før sæsonens tredje grandprix i Ungarn denne weeekend, har Kevin Magnussen og Haas-teamet endnu ikke opnået point til den samlede stilling. Foto: Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Før der kommer en endelig udmelding fra Haas, må Magnussen ikke forhandle med andre teams.

Haas-temaet skal allerede i aktion igen i Formel 1 denne weekend, hvor der køres grandprix i Ungarn.