Formel 1

Hamilton udbygger 'helt vild' rekord: - Nødt til at nive mig i armen

Hamilton har kørt for Mercedes siden 2013. Mark Thompson / Ritzau Scanpix

Lewis Hamilton starter forrest ved det ungarske grandprix søndag, efter han udbyggede en af sine mange rekorder i kvalifikationen.

90 pole positions - syv af dem på Hungaroring i Ungarn.

Den lader vi lige stå et øjeblik.

For der er ingen over, ved siden af eller i nærheden af Mercedes-køreren Lewis Hamilton, når det kommer til at slutte sin bil forrest i Formel 1-kvalifikationen og dermed sikre sig pole position til et Formel 1-løb.

- Helt vildt! Jeg er nødt til at nive mig selv i armen, siger Hamilton til Express.

Alene i den imponerende top

Den seksdobbelte verdensmester har kørt 253 kvalifikationer - det vil altså sige, han i gennemsnit har sikret sig pole position i næsten hvert tredje løb.

Og den 90. af slagsen hev han hjem under lørdagens kvalifikation til det ungarske grandprix.

Efter kvalifikationen havde Hamilton svært ved at forstå, at han lige havde udbygget sin imponerende pole position-rekord.

- Jeg er ganske ydmyg for at være ærlig, fordi jeg arbejder med en gruppe utrolige mennesker - uden dem ville jeg ikke have muligheden for at præstere det her. Så jeg er utrolig taknemlig for alle derhjemme og fyrene her, der gør et fantastisk job.

Rekorden ser han ud til at kunne beholde et godt stykke tid endnu, for den kører, der er tættest på ham, er Michael Schumacher med 68 pole positions.

Der skal kigges helt ned på en fjerdeplads, før en nuværende kører dukker op. Her er det Sebastian Vettel, der er sluttet forrest i kvalifikationen 57 gange.

Mulighed for flere rekorder

Det er ikke kun i kvalifikationen, at briten er særdeles god på den ungarske bane. For også under selve løbene passer den korte bane til Hamilton. I alt har han syv sejre fra netop den her bane. Vinder han søndag, bliver det den bane, han har kørt flest førstepladser hjem på siden Formel 1-debuten i 2007.

Sejrene er hentet i 2007, 2009, 2012, 2013, 2016, 2018 og 2019.

Samtidig kommer han op på siden af Michael Schumachers rekord med otte sejre på den samme bane. Tyskeren har hentet sine sejre i det franske grandprix.

Briten kan tangere endnu en af Schumachers rekorder, hvis han står som verdensmester for syvende gang, når sæsonen er ovre.

Men inden han når så langt, er første skridt at forvandle sin pole position nummer 90 til en sejr ved søndagens grandprix. Her starter teamkammeraten Bottas toer. Mercedes-bilerne efterfølges af to gange Racing Point og to gange Ferrari.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal findes i den anden ende af feltet, hvor de starter henholdsvis som nummer 16 og 18.

Løbet starter søndag klokken 15.10 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.