Formel 1

Magnussen scorer sæsonens første point efter genistreg

Kevin Magnussen blev nummer ni i det ungarske Formel 1-grandprix.

Kevin Magnussen er efter løbet blevet idømt en straf på ti sekunder for kommunikation med teamet under formationsomgangen. Det skubber danskeren ned på tiendepladsen.

- Det er aldrig let at starte som nummer 16, men jeg har før scoret point fra den position.

Sådan lød ordene fra Kevin Magnussen efter lørdagens skuffende kvalifikation, og den optimistiske udmelding blev fulgt op med en niendeplads og dermed to point i søndagens grandprix i Ungarn.

Haas-teamet sendte som de eneste begge kørere i pit for at skifte dæk inden starten af løbet, fordi asfalten var mere tør end ventet.

Oppe som nummer tre

Dermed startede Magnussen og Romain Grosjean altså fra pitten, men da samtlige modstandere kort inde i løbet måtte køre i pit for også at skifte dæk, var Magnussen helt oppe som nummer tre efter fem omgange.

Danskeren holdt positionen et godt stykke ind i løbet, men blev hen ad vejen overhalet af flere kørere fra stærkere hold, men han formåede at holde sig inde i top-10.

Det blev til en niendeplads, som sikrer Magnussen to point - Haas' første i 2020-sæsonen. Romain Grosjean blev nummer 15, men han er senere blevet rykket ned på en 16. plads på grund af en tidsstraf på ti sekunder.

Lewis Hamilton førte grandprixet fra start til slut og lægger sig dermed i front af VM-stillingen foran holdkammeraten fra Mercedes, Valtteri Bottas.

Sådan forløb grandprixet

/ritzau/

Kevin Magnussen og holdkammeraten Romain Grosjean havde startpladser i den tungeste ende af feltet som nummer 16 og 18, men et ustadigt vejr åbnede for Haas' smarte træk, som uden tvivl forvirrede konkurrenterne.

Regn forud for starten fik Haas til at satse på regnvejrsdæk på Magnussens racer, men i sidste øjeblik inden starten valgte både Magnussen og Grosjean at køre i pit.

De startede dermed sidst og næstsidst - men på mediumdæk, og det viste sig at være et fantastisk træk. De øvrige biler hamrede i pit på skift for at få andre dæk på bilerne, og dermed katapulterede Haas-racerne frem i feltet.

Magnussen kørte mange omgange på tredjepladsen, inden et par hurtigere biler fik indhentet og overhalet danskeren.

20 omgange inde i løbet lå Magnussen og Grosjean nummer fem og seks som følge af genistregen og fornem kørsel.

Og Grosjean, der sluttede som nummer 15, fortjener ros for sin kørsel. Længe holdt han konkurrenter til VM-pointene i Ungarn bag sig, hvorfor Magnussen foran fik arbejdsro og mulighed for at trække fra.

Magnussen kørte sit eget løb uden at presse bilen mere, end godt var, og danskeren valgte flere gange at yde meget begrænset modstand mod de klart hurtigere biler, der kom bagfra.

Midtvejs i løbet var der dog grund til lidt panderynker. Begge Haas-kørere tog et pitstop, men Magnussen var ikke venner med de hårde dæk på de første omgange derefter. Han fik dog styr på bilen igen og holdt stand løbet ud.

Den regerende verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) førte fra start til slut og vandt løbet i overlegen stil.

Dermed overtog han også føringen i den samlede VM-stilling fra holdkammeraten Valtteri Bottas fra Finland. Bottas fik en elendig start på grandprixet i Ungarn og måtte nøjes med tredjepladsen.

Hollandske Max Verstappen (Red Bull) blev toer i Ungarn. Overraskende og imponerende.

Ikke mindst set i lyset af, at Verstappen kørte af banen på vej til gridden og smadrede fronten af bilen under opvarmningen lige inden løbet. Men teamet fik på fornem vis bilen klar inden starten.