Formel 1

Magnussen scorer flere ti-taller efter ’største resultat nogensinde’

Kevin Magnussen får flere ti-taller af Formel 1-medier efter det ungarske grandprix.

Det var tæt på en fantastisk dag på kontoret for Haas-teamet, da sæsonens tredje Formel 1-løb blev kørt søndag i Ungarn.

Magnussen kørte, hvad han selv kalder for sit 'største resultat nogensinde', og sluttede på en flot niendeplads. Romain Grosjean sluttede nummer 15.

Langt inde i løbet lå Magnussen i top-fem efter en teknisk genialitet, hvor teamet hev begge kørere i pit efter den såkaldte formation lap for at skifte til tørvejrsdæk, fordi banen ikke var så våd som først antaget.

Efter løbet fik teamet en ti sekunders tidstraf for netop det, da teamets ordre var et brud på reglerne. Begge kørere blev derfor noteret for henholdsvis 10.- og 16.-pladsen.

Herunder kan du læse, hvad flere udenlandske medier skriver om Kevin Magnussens præstation.

Autosport: 10/10

- I betragtning af Ferrari-motorens manglende fart er det svært at skyde skylden på Magnussen for at være røget ud i Q1, hvor han slog holdkammeraten Grosjean.

- Han fik en fordel af holdets kontroversielle opfordring til at skifte til slicks på formationsomgangen, men han gjorde det godt i forhold til at hænge på og afslutte på niendepladsen - langt nok foran Leclerc til at holde 10.-pladsen til trods for straffen efter løbet.

Romain Grosjean får karakteren 8.

Magnussen forventede ikke at få point, da han startede grandprixet fra en 16.-plads, men så lavede han et kup mod toppen

Auto Motor und Sport

Crash: 10/10

- Magnussen udkonkurrerede Grosjean hele weekenden og nød godt af Haas' dristige kald med strategien ved tidligt i løbet at kunne køre helt op som treer, da hans konkurrenter var nødt til at pitte og få slicks på. Magnussen kørte et perfekt løb og sikrede Haas' første point i sæsonen.

Romain Grosjean får karakteren 7.

F1i.com: 8/10

- Intet op til det ungarske grandprix antydede, at Kevin Magnussen var ved at hente Haas' første mesterskabspoint i sæsonen. Han gjorde det yderst godt ved at slutte i top-10, mens hans holdkammerat faldt ud af pointene på omgang 34.

- Selvom straffen betød, at han røg en plads ned efter løbet, var det bestemt det værd, når man ser på det, teamet fik ud af det.

Romain Grosjean får karakteren 6.

Planet F1: 10/10

- Den eneste grund til, Haas fandt vej ind i top-10, skyldes strategi. Når det så er sagt, var det alene ikke nok til at holde dem der. I en meget ringere bil, var der stadig masser af arbejde at gøre.

- Magnussen overgik sin holdkammerat i samme strategi og gjorde et fremragende stykke arbejde med at holde biler bagved, uden at det kompromitterede hans samlede løbetid. Slutresultatet var en fortjent top-10-placering.

Romain Grosjean får karakteren 5.

Sky Sports: 8/10

- Uventet havde Magnussen kørt sig op som treer, og derefter faldt han til nummer fem i en god del af løbet. De seneste 12 måneder har det været meget småt med pointene for Kevin Magnussen og Haas - kun to top-10 resultater i de seneste 18 løb og ingen siden september. Så hvad der blev en tiendepladsplads efter tidsstraffen, var særdeles velkomment.

Romain Grosjean får karakteren 6.

Auto Motor Und Sport: 9/10

- Kevin Magnussen forventede ikke at få point, da han startede grandprixet fra en 16.-plads, men så lavede han et kup mod toppen af løbet. Begge Haas-kørere skiftede til slicks i slutningen af formationsomgangen, og Magnussen avancerede til en tredjeplads.

- Han blev efterfølgende straffet, men dette var ikke hans skyld. Magnussen får karakteren 9 af os - ikke ligeså god som Hamilton, men næsten.

Romain Grosjean får karakteren 7.

Lewis Hamilton vandt søndagens løb i overbevisende stil og overtog samtidig føringen i VM-stillingen.

Formel 1-feltet har efter tre uger i træk med løb nu fri i en uge, hvorefter sæsonen fortsætter. I første omgang med to løb på Silverstone-banen i Storbritannien 2. og 9. august.