Formel 1

Magnussen nummer to på officiel Formel 1-rangliste

Efter Hamilton er Magnussen den kører, der får størst ros af Formel 1 for sin præstation i Ungarns Grandprix.

Han startede i pitten og sluttede i pointene.

Sådan lyder den korte beskrivelse af Kevin Magnussens præstation i søndagens Formel 1-løb.

Magnussen gjorde et fremragende stykke arbejde

Den officielle Formel 1-hjemmeside

Og efter løbet var glæden heller ikke til at tage fejl af hos den 27-årige Haas-kører.

- Det er det største resultat, jeg nogensinde har lavet. Det lå ikke i kortene, sagde han til TV3+.

Efterfølgende er det blevet tydeligt, at danskeren ikke er alene om at synes, at han leverede et stort resultat på Hungaroring i Ungarn.

Topkaraktererne er regnet ned over danskeren fra flere internationale motorsportsmedier, og nu bliver Magnussens præstation også anerkendt af Formel 1 selv.

Formel 1's officielle hjemmeside har nemlig placeret Haas-køreren som nummer to på deres rangliste over de bedste kører-præstationer i weekendens grandprix.

- Det handlede om kloge pitstops i formationsrunden, der ironisk nok både kostede Magnussen og Grosjean en placering hver efter løbet. Haas vidste godt, at tredje- og fjerdepladsen ikke ville holde, men Magnussen gjorde et fremragende stykke arbejde for at fastholde en niendeplads med både en McLaren, en Ferrari og en Renault lige efter ham, skriver Formel 1.

Startede fra pitten

Langt inde i løbet lå Magnussen i top-fem efter en teknisk genialitet, hvor Haas-teamet som de eneste hev begge kørere i pit efter den såkaldte formationsomgang for at skifte til tørvejrsdæk, fordi banen ikke var så våd som først antaget.

Dermed startede Magnussen og Romain Grosjean altså fra pitten, men da samtlige modstandere kort inde i løbet måtte køre i pit for også at skifte dæk, var Magnussen helt oppe som nummer tre efter fem omgange.

- Da jeg holdt i pitten, tænkte jeg ikke lige, at jeg skulle ende i pointene. Jeg kan stadigvæk ikke fatte, hvad der lige er sket. Det er bare en niendeplads – en sølle niendeplads – og jeg har aldrig været mere tilfreds, sagde Magnussen efter løbet.

Undervejs faldt han ned gennem feltet, men med flot og fejlfri kørsel sørgede danskeren for at holde sig i pointene.

- Jeg havde slet ikke farten til at ligge der, så jeg røg ned, men alligevel holdt jeg fast i en niendeplads. Jeg trak fra en Ferrari, som jeg åbnede et hul til. Jeg holdt en McLaren på nye dæk bag mig. Det havde jeg slet ikke troet kunne lade sig gøre.

Efter løbet fik teamet dog en ti sekunders tidstraf for genialiteten, da teamets ordre var et brud på reglerne. Magnussen blev derfor noteret for en 10. plads mens Romain Grosjean endte på 16. pladsen.

Grandprixet blev vundet suverænt af Lewis Hamilton, der nu fører den samlede VM-stilling.