Formel 1

Mercedes' dominans kan forsvinde på ét løb, siger teamchef

Lewis Hamilton har taget sejren i de to seneste Formel 1-løb. Teamkammeraten Valtteri Bottas tog sejren i det første løb. Fia/f1 Handout / Ritzau Scanpix

Teamchefen hos Mercedes, Toto Wolff, savner modstand fra de andre teams i kampen om verdensmesterskabet.

Mercedes' to kørere, Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, har hentet 121 af 129 mulige point i sæsonens første tre løb.

Det er ikke usædvanligt, at ét enkelt team dominerer hele Formel 1-feltet.

I de tidligere 00'ere var det Ferrari. I 10'erne var det Red Bull. Nu ser det ud til, at Mercedes har overtaget den rolle.

Hamilton fører på nuværende tidspunkt VM-serien med 63 point, og Bottas følger efter med 58. Samtidig har de skabt et hul på henholdsvis 30 og 25 point ned til Red Bulls Max Verstappen, der er nærmeste konkurrent.

På trods af det er verdensmesterskabet langt fra afgjort, slår Mercedes' teamchef, Toto Wolff, fast.

- Hullet, der er slået, er ingenting. Det kræver kun ét løb, hvor vi udgår, og så er hullet væk. Vi er nødt til at blive ved, siger Toto Wolff til Autosport.

Ønsker stærkere konkurrence

Teamchefen ser det nødvendigvis heller ikke som et godt tegn, at holdet er så suveræne, som de har været i sæsonstarten.

- Der er ikke noget, jeg ønsker mere end en stærk konkurrence med et ukendt resultat hver fredag, når vi starter P1 (første træning, red.), men det er meget vanskeligt for os at gøre noget for at ændre rækkefølgen på det punkt.

På den anden side mener han heller ikke, det er Mercedes-teamets ansvar at gøre noget, for at toppen bliver tættere. Den opgave tilfalder de andre teams. Derfor er han positiv over, at Racing Point og McLaren har haft nogle gode præstationer.

- Vi er meget ivrige for at kæmpe mod vores fantastiske konkurrenter. Vi vil gerne kæmpe mod Ferrari og Red Bull derude. Vi kan godt lide, der er teams som Racing Point, der kan udfordre. På den anden side er McLaren og Renault nødt til at finde en vej tilbage til fronten af feltet.

Med løbene på Nürburgring, Portimao og Imola, der blev tilføjet til Formel 1-kalenderen fredag, er der lige nu ti løb tilbage på kalenderen.

Næste gang, kørerne skal i bilerne, er igen i næste weekend, hvor feltet er taget til den engelske bane Silverstone. Her skal de køre to uger i træk.