Formel 1

Formel 1 arrangerer protest mod racisme efter hård kritik fra Hamilton

Lewis Hamilton har længe slået på tromme for, at Formel 1 burde gøre mere i kampen mod racisme. Pool New / Ritzau Scanpix

Før søndagens Formel 1-løb arrangeres der en protest mod racisme. Det sker efter kritik fra Lewis Hamilton.

Alle omkring Formel 1 får nu mulighed for at vise deres afsky mod racisme.

Inden søndagens løb på Silverstone i England arrangerer Formel 1 nemlig en demonstration mod racisme. Det skriver BBC.

Det er endnu ikke bekræftet hvor, hvordan og hvornår markeringen vil finde sted i forbindelse med weekendens løbsafvikling.

Beslutningen om at indføre en demonstration sker efter massiv kritik fra verdensmester Lewis Hamilton. Englænderen har blandt andet efterlyst handling og lederskab.

- Der er bestemt ikke nok støtte til det. Der mangler lederskab, sagde Lewis Hamilton til BBC efter seneste løb i Ungarn.

Her udtrykte Hamilton også manglende forståelse for Formel 1-ledelsens måde at håndtere hele Black Lives Matter-kampagnen på.

- De har sagt, at de vil kæmpe for mangfoldighed og stoppe racisme, men de giver os ikke platformen til at fortsætte med at gøre det. Det hele er forhastet, sagde Hamilton ved den lejlighed.

Hamilton drømmer om ændringer

Efter løbet i Ungarn valgte Lewis Hamilton at tage fat i Formel 1-ledelsen og FIA's præsident, Jean Todt, for at diskutere det manglende fokus på sagen.

Og nu får Lewis Hamilton og alle andre, der er involveret i Formel 1, så mulighed for at demonstrere mod racisme i officielt regi.

I løbet af den igangværende sæson har der dog også tidligere været forskellige tiltag i forbindelse med Black Lives Matter-kampagnen.

Blandt andet knælede 14 af kørerne inden første løb. Hamiltons team, Mercedes, ændrede bilens udseende for at gøre opmærksom på sagen, og selve Formel 1 lavede tiltaget #WeRaceAsOne, hvor de vil kæmpe for mere diversitet.

- Men det handler ikke om 'mig', og det handler ikke om 'dig'; det handler om den kamp, ​​som verden og mennesker derude kæmper. Det er det, vi kæmper for. Vi kæmper for ændringer i organisationer, sagde Lewis Hamilton efter Ungarns Grand Prix.

Det er endnu ikke bekræftet fra officielt hold, hvordan protesten vil løbe af stablen.