Formel 1

Ferrari erkender svagheder: Vi er ikke konkurrencedygtige før 2022

John Elkann taler ved afsløringen af en ny Ferrari-racer. Handout / Scanpix Denmark

Ferraris bestyrelsesformand tænker allerede frem mod 2022-sæsonen og afskriver muligheden for at vinde Formel 1 før det.

Ferrari har efterhånden svært ved at demonstrere den styrke, der har gjort den røde Formel 1-racer ikonisk gennem tiderne.

Systematiske problemer har hobet sig op i de seneste år og har sat den italienske gigant tilbage i kampen om VM-titlen.

- I år er vi ikke konkurrencedygtige. Vi har haft en mængde strukturelle svagheder i længere tid omkring hjul- og aerodynamik. Vi har også mistet motorkraft, siger Ferraris bestyrelsesformand, John Elkmann, ifølge GPfans.

Ferrari har ikke vundet konstruktørernes mesterskab siden 2008 eller den individuelle VM-titel siden 2007.

Og John Elkmann erkender, at der ikke er udsigt til nye triumfer, før de nye Formel 1-regler træder i kraft i 2022.

- Vores mål er at starte en ny vinderperiode fra 2022, når reglerne bliver ændret. Ferrari har altid været der og vil altid være der. Vi bliver konkurrencedygtige igen, og vi vil vinde. Vi har troen.

Fundamentet for fremtiden er på plads

I de sidste 12-13 år har særligt Mercedes og Red Bull domineret i Formel 1, selvom Ferrari har haft tidligere verdensmestre som Sebastian Vettel og Fernando Alonso på holdet.

Men det har ikke nødvendigvis været en fordel for italienerne, mener bestyrelsesformanden.

- Det er uden tvivl sværere at bede om tålmodighed til at genoprette dominansen fra kørere, der allerede har prøvet at vinde, i forhold til dem med fremtiden foran sig.

Derfor forsøger Ferrari nu at få både det tekniske og det menneskelige til at gå op i en højere enhed frem mod 2022.

Og det kommer til at indebære at holdets to kørere, Charles Leclerc på 22 år og Charlos Sainz på 25, måske til tider må nyde morgenkaffen med kollegaerne i værkstedet.

- Vi lægger fundamentet for at bygge noget holdbart, og det viser kontrakten med Charles Leclerc også - fem år lang, den længste i Ferraris historie.

- Leclerc og Carlos Sainz får et hjem i Maranello (Ferraris hovedkvarter, red.). De vil arbejde tæt sammen med vores ingeniører, og den nye maskine bliver født sammen med dem, siger Elkmann.