Formel 1

Magnussen roser sin racer, men chefen er mere pessimistisk

Kevin Magnussen ser store forbedringer ved sin nuværende racer i forhold til i sidste sæson. Günther Steiner har knapt så meget at juble over i år.

Når Formel 1 i den kommende weekend rykker til Silverstone i England, bliver det med en tilfreds Kevin Magnussen bag rattet i sin Haas-racer.

I forrige weekend scorede danskeren sit første point i denne sæson med en - efter en tidsstraf - 10.-plads i Ungarn.

Før det går løs igen er han fortrøstningsfuld.

- Jeg mener, vi har gjort succesfulde fremskridt i den retning, vi forsøger at gå med bilen i år, i forhold til sidste år. Bilen er meget anvendelig, let at køre - og den er konsistent gennem svingene og generelt gennem et stint på samme dæk, siger Magnussen ifølge Pitpass.

- Sidste års bil kunne du ikke presse ret længe, før du mistede greb i dækkene. Den nye bil virker til at holde dækkene i optimal stand hele vejen igennem. Det er den største forskel.

Magnussens point er også Haas' hidtil eneste i de første tre løb.

Jeg har aldrig rigtig haft et perfekt grandprix i Formel 1 - endnu

Kevin Magnussen om Silverstone-banen

Chefen ser frem mod næste år

Helt så optimistisk er Haas' teamchef, Günther Steiner, dog ikke. Selvom holdet har fået mere styr på bilen, er der lang vej at gå, før han er tilfreds.

- Vi ved nogenlunde, hvor vi er. Vi har ikke den hurtigste bil i midterfeltet i år, og det må vi bare acceptere. Vi har ikke planlagt en udvikling eller opgradering i år, så vi må fokusere på at få det bedste ud af det, vi har, og ellers se frem mod næste år og prøve at skabe noget bedre der.

- Det her bliver ikke et nemt år, men vi er her for at blive, siger Steiner.

Silverstone-banen nordvest for London betragtes af mange i Formel 1, som Wimbledons Centre Court i London gør i tennismiljøet - som noget af det største, man kan prøve.

Kevin Magnussen håber, at 2020 bliver året, hvor han kan rejse derfra med noget at glæde sig over på øverste niveau.

- Jeg har tidligere vundet der i Formel 3, og jeg har haft pole position i Formula Renault 3.5. Men jeg har aldrig rigtig haft et perfekt grandprix i Formel 1 - endnu.

Grandprixet i den efterfølgende weekend foregår på Silverstone, før feltet rykker til Spanien.