Formel 1

Kevin Magnussen havde forventet langsom Haas-racer

Kevin Magnussen havde det svært i varmen. Pool / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og Haas-teamet håber, at det koldere vejr lørdag kan blive en fordel.

Man kunne lave spejlæg på Silverstone-banens varme asfalt fredag.

Men det var der ingen, der gjorde.

Til gengæld testede Formel 1-kørerne deres racere forud for det britiske grandprix søndag.

For Kevin Magnussen var den varme træning i 35 grader ikke ligefrem mindeværdig, men det kommer ikke bag på Haas-danskeren.

- Det ser ikke ud til, at vi er særlig hurtige, men det var, hvad vi forventede. Vi prøver at arbejde med det, vi har. Jeg tror, der er lidt mere at hente, men vi får at se, siger Kevin Magnussen på Haas’ hjemmeside efter fredagens to træninger.

Varmen gjorde det svært for Magnussen

Kevin Magnussen satte sin hurtigste tid i fredagens sene træning. Tiden på et minut og knap 29 sekunder rakte til en placering som næstsidst.

Han havde problemer med at få tingene til at fungere i varmen, som ikke ligefrem indbyder til godt racerløb og gode tider.

- Det var varmt i dag (fredag, red.), og det gjorde det vanskeligt. Dækkene blev virkelig varme. På denne bane med højhastighedsvingene er det svært ikke at overophede dækkene.

Lørdag får Haas mulighed for at teste raceren en sidste gang, inden kvalifikationen til søndagens grandprix begynder klokken 15.

Vejret skifter i weekenden

Storbritanniens skiftende vejrforhold betyder, at det lørdag står til at blive over ti grader koldere end de 35 grader fredag.

- Det var en interessant dag, og det bliver spændende at se, om lørdagens koldere temperaturer er bedre for os, siger Kevin Magnussen.

Hans teamchef, Günther Steiner, hæfter sig også ved de høje temperaturer, Formel 1-feltet blev mødt af fredag, og at det bliver koldere lørdag og søndag.

- Så måske var i dag (fredag, red.) ikke så relevant. Vi mangler fortsat fart – hvilket vi vidste, da vi ankom. Vi kommer til at være lidt mere på hælene på Silverstone, hvilket blev tydeligt til dagens anden træning.

- Lige nu forsøger vi at gøre det bedste, vi kan. Vi vil altid blive ved med at kæmpe, siger Steiner.