Formel 1

Magnussen kendte ikke til straf, før han kom til Danmark

Kevin Magnussen forklarede inden løbet på Silverstone, at han ikke kendte noget til sin straf, før han havde forladt Ungarn. Fia/f1 Handout / Ritzau Scanpix

Den danske Formel 1-kører håber, at der vil blive set på den regel, der kostede ham et point i det ungarske grandprix.

Kevin Magnussen går ind til den første løbsweekend på Silverstone-banen med stor selvtillid, efter han scorede teamets første point i det ungarske grandprix i forrige weekend.

Pointet kom efter en taktisk genistreg, hvor begge Haas-kørere gik i pit og skiftede dæk, inden startskuddet lød.

Magnussen sluttede på ottendepladsen, men fik en tidsstraf på 10 sekunder, da "holdet instruerede kørerne i at køre i pit" under formationsomgangen, hvilket blev tolket som et brud på paragraf 27.1, der siger, at "køreren skal køre bilen alene og uden hjælp."

Haas-danskeren er ikke enig i dette og fortæller nu, at der gik en stor rum tid, inden han fandt ud af, at han havde fået en straf.

- Jeg vidste det ikke, før jeg landede i Danmark søndag efter løbet. Jeg havde ikke tænkt over det, for i mit hoved må vi bare ikke tale om procedurer, og vi må ikke modtage instrukser om ‘burn outs’ eller anden hjælp til at køre bilen på formationsomgangen. Jeg følte ikke, at vi gjorde det. Det var kommunikation om at pitte, siger han til Ekstra Bladet.

Magnussen forklarer videre, at han ikke tror, at den regel ”havde et mål om at stoppe strategiske beslutninger før løbet,” og at der ”måske skal ses på den regel.”

Håber på godt resultat

Men Kevin Magnussen vil ikke dvæle mere ved episoden og går nu på jagt efter endnu flere point, når kørerne i denne weekend er til taget til Silverstone i England.

Danskeren håber, at 2020 bliver året, hvor han kan rejse derfra med noget at glæde sig over på øverste niveau – ligesom han kunne i Ungarn, selvom han endte med at få en straf.

- Jeg har tidligere vundet der i Formel 3, og jeg har haft pole position i Formula Renault 3.5. Men jeg har aldrig rigtig haft et perfekt grandprix i Formel 1 – endnu, siger Magnussen i en pressemeddelelse.

Grandprixet i den efterfølgende weekend foregår også på Silverstone, før feltet rykker til Spanien.

Du kan følge de tre træninger, kvalifikation og grandprix i liveblogs på sport.tv2.dk.