Formel 1

’Specielt, skørt og vildt’ – Hülkenberg ser tilbage på et hektisk døgn

Nico Hülkenberg fik et opkald torsdag eftermiddag - og kort tid efter sad han i raceren på Silverstone-banen. Nico Hülkenberg / Twitter

Nico Hülkenberg fik comeback i Formel 1 fredag, da han blev hentet ind som erstatning hos Racing Point. Her forklarer han, hvordan det kom i stand.

Det var ikke Mercedes, Ferrari eller Red Bull, der fik den store opmærksomhed, da de ti Formel 1-teams trænede fredag på Silverstone-banen i England.

Opmærksomheden samlede sig derimod om tyske Nico Hülkenberg, som Racing Point-teamet havde hentet ind som midlertidig erstatning for coronasmittede Sergio Perez.

Den 32-årige Hülkenberg imponerede i sit comeback, da han sluttede som nummer ni i den første træning og som nummer syv i den anden – selvom han kun lige kort havde fået lov til at teste i raceren.

Tyskeren forklarer, at forberedelsen var minimal, da hele aftalen kom yderst hurtigt i stand.

- De sidste 24 timer har været en smule specielle, skøre og vilde. 16.30 torsdag eftermiddag fik jeg et opkald, så tog jeg et fly til Silverstone og fik tilpasset mit sæde indtil klokken 02.00 om natten. Klokken 8 lørdag morgen sad jeg i simulatoren i en time, siger han til Formel 1's officielle hjemmeside.

Herefter skulle han coronatestes, inden den første træning startede klokken 12.00.

- Så det var en kort nat, men det var det hele værd, siger han.

På sin Twitterprofil har Nico Hülkenberg delt fire billeder, som beskriver de scener, som tyskeren sætter ord på herover.

'Kroppen kommer til at mærke det'

Den endelige bekræftelse af erstatningen kom først få minutter inden start på første træning, da han skulle gennemgå en del protokoller.

- Vi havde ikke oceaner af tid, da jeg også skulle testes for covid-19, men det vigtigste er, at jeg fik kørt et par omgange.

- Min krop kommer til at mærke det i morgen (lørdag, red.) og dagen efter det. Det er selvfølgelig en stor udfordring, men det er jeg ikke bange for, siger Hülkenberg.

Tyskeren skal igen i Racing Point-raceren lørdag, hvor han først skal køre tredje træning, inden kvalifikationen venter klokken 15.00.

Du skal følge med i træningen og kvalifikationen på sport.tv2.dk.