Formel 1

Magnussen bliver påkørt og udgår på første runde på Silverstone

Haas-køreren Kevin Magnussen udgik allerede på første omgang af søndagens Formel 1-grandprix efter en påkørsel.

Den danske racerkører Kevin Magnussen måtte søndag udgå allerede på første omgang ved det britiske Formel 1-grandprix på Silverstone.

27-årige Magnussen kom ellers fint afsted og fik klemt sig et par placeringer op på 11.-pladsen. Kort efter gik det dog galt for Magnussen.

Efter et lille sammenstød med Red Bulls Alexander Albon gled han ud i gruset og måtte dermed vinke farvel til løbet på den ikoniske Silverstone-bane.

Her ryger Kevin Magnussen ud i gruset og ind i barrieren efter påkørslen.
I forbindelse med ulykken tabte Magnussens Haas-racer det ene forhjul.
Her bliver Magnussens Haas-racer fjernet fra banen.

Haas-teamet oplyste efterfølgende, at Kevin Magnussen er i god behold efter ulykken.

Episoden blev gennemset af Formel 1-officials, og lidt senere i løbet blev det meddelt, at Alexander Albon fik en fem sekunders tidsstraf for at have været med til at forårsage et sammenstød.

God start trods tung kvalifikation

Kevin Magnussen og Haas-holdkammeraten Romain Grosjean havde en tung kvalifikation lørdag, hvor de igen havde svært ved at finde farten i deres racer. De to blev henholdsvis nummer 16 og 19.

På grund af straffe til andre kørere blev de dog rykket op på startlisten.

Det betød, at Magnussen startede på 14.-pladsen, hvilket i virkeligheden svarede til plads nummer 13, da tyske Nico Hülkenberg (Racing Point) kort før løbsstart måtte droppe grandprixet på grund af problemer med sin bil.

32-årige Hülkenberg skulle have erstattet mexicanske Sergio Perez, der har afgivet en positiv prøve for coronavirus.

De to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, der begyndte som nummer et og to, lagde sig sikkert i front fra start i søndagens løb.

Kevin Magnussens uheld gav en stor støvsky.

Daniil Kvyat (AlphaTauri) røg efter lidt over ti omgange ud i gruset ligesom Kevin Magnussen. Han måtte dermed også sige farvel til løbet.

På grund af coronapausen ser denne sæsons Formel 1-kalender noget anderledes ud end normalt. Det betyder blandt andet, at der køres to grandprixer på nogle af banerne.

Blandt dem er den knap seks kilometer lange Silverstone-bane, der igen i næste weekend lægger asfalt til et grandprix.