Formel 1

Magnussen efter tidligt uheld: - Jeg havde ikke set det komme

Der var ingen point til Kevin Magnussen i søndagens britiske grandprix, da han udgik allerede på første omgang efter et uheld.

Det blev en meget kort fornøjelse for Kevin Magnussen, da Formel 1-feltet søndag indtog Silverstone i sæsonens fjerde løb.

Danskeren startede på en 14.-plads og kom fint afsted, hvor han fik klemt sig et par placeringer op på 11.-pladsen. Kort efter gik det dog galt for Magnussen.

I sidste sving på første omgang blev Haas-køreren ramt af Red Bulls Alexander Albon. Magnussen røg en tur i gruset og ind i barrieren efter påkørslen, hvor han mistede venstre forhjul og måtte udgå.

Efter løbet var Magnussen ærgerlig over episoden.

- Jeg havde ikke forventet, han var der. Jeg havde ikke set det komme. Jeg har ikke set videoen, så jeg skal ikke begynde at sætte skylden over på ham, siger Kevin Magnussen til TV3+, der ærgrer sig over, at han ikke fik udnyttet sin gode start:

- Jeg fik en rigtig god start igen. En af vores eneste muligheder er at slå til på første omgang. Alt var der, til at det skulle være en god start på løbet. Jeg følte, at bilen var der, til at vi måske kunne kæmpe med om noget sjovt, siger han videre.

Straf til Albon

Efter uheldet kiggede Formel 1-officals episoden igennem. Her kom de frem til, at det var Albon, der overvejende var skyld i sammenstødet i sving 18, og derfor fik han fem sekunders straf.

Officials lagde vægt på, at overhalinger i netop det sving er usædvanlige og vanskelige at gennemføre. Selvom Albon så ud til at have den hurtigste bil, så vurderer de, at han forsøgte overhalingen for sent. Det skriver FIA (det internationale motorsportsforbund, red.) i deres afgørelse.

Hektisk afslutning på løbet

Den allersidste omgang på Silverstone var fuld af dramatik, da Mercedes smed en dobbeltsejr over bord. Først punkterede Bottas og sejlede fra andenpladsen ned til 11.-pladsen, så han havnede uden for pointene.

Få øjeblikke senere punkterede Hamilton også. Han havde dog sikret sig nok luft forrest, til at han lige nøjagtig kunne bevare førstepladsen, og sikre sig sin syvende sejr på Silverstone.

Hamiltons punktering.

Magnussens teamkammerat Romain Grosjean sluttede på en 16.-plads. Dermed står Haas-teamet endnu kun noteret for et enkelt point i sæsonen. Danskeren kom på pointtavlen i sæsonens tredje grandprix, da han scorede et enkelt point i Ungarn.

Næste weekend lægger Silverstone igen asfalt til et Formel 1-grandprix.