Formel 1

- Det var en dårlig vurdering af ham, siger Magnussen om uheld

Kevin Magnussens eftermiddag på Silverstone sluttede tidligt, da han allerede på første omgang kørte galt og måtte udgå.

Kevin Magnussen havde ikke krydset målstregen på Silverstone én eneste gang i søndagens Formel 1-grandprix, før danskerens løb fik en usædvanligt tidlig afslutning.

Haas-køreren havde fået en perfekt start ved at vinde to positioner, men i banens sidste sving gik det galt, da Red Bulls Alexander Albon satte et angreb ind.

Albon forsøgte at gå på indersiden, men den 27-årige dansker, der fortsat var foran Red Bull-køreren, kørte ind foran ham, hvorefter det endte i et sammenstød. Et sammenstød, der kostede Magnussen deltagelsen i det britiske grandprix.

- Da jeg så ham, var det for sent for mig at give ham plads. Jeg tænker, at det ville være nemt for ham bare at vente. Han havde en hurtigere bil og kunne nemt have overhalet mig alligevel, siger Kevin Magnussen til Autosport og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at hans løb var blevet hårdere, hvis han ikke havde taget den store risiko på det tidspunkt. Han ville formentlig have overhalet mig ved næste sving. Der var selvfølgelig ikke onde hensigter fra ham, det var bare en dårlig vurdering.

Mens Magnussens løb sluttede tidligt, kunne Alexander Albon køre videre med små skader. Han fik dog tilkendt en straf på fem sekunder, da dommerjuryen vurderede, at den thailandsk-britiske racerkører bar størstedelen af skylden for uheldet.

Dommerne lagde vægt på, at overhalinger i netop det sving er usædvanlige og vanskelige at gennemføre. Selvom Albon så ud til at have den hurtigste bil, så vurderede de, at han forsøgte overhalingen for sent. Det skriver FIA (det internationale motorsportsforbund, red.) i deres afgørelse.

Magnussen kørte af banen inden uheld

Kort tid inden uheldet havde Kevin Magnussen været tæt på at køre af banen, da han kom forkert ind i et sving og kortvarigt mistede kontrollen over raceren.

Det gik op for mig, at han ikke havde set mig, og at pladsen hurtigt forsvandt

Alexander Albon

Og det var den episode, der fik Alexander Albon til at sætte angrebet ind på den danske Haas-kører.

- Kevin kørte af banen, og inden han kom tilbage, var der plads. Det gik op for mig, at han ikke havde set mig, og at pladsen hurtigt forsvandt. Jeg forsøgte at undgå det, men jeg kom for hurtigt tæt på, siger 24-årige Albon.

Red Bulls teamchef, Christian Horner, mener, at uheldet var et såkaldt racing incident, der er beskrivelsen på uheld, der opstår under racerløb, hvor alle involverede parter bærer en del af skylden.

- Det var et racing incident. Hvis man kigger på det fra begyndelsen, så lavede Kevin en fejl og kom langt ud. Alex stikkede næsen ind, men bakkede en smule af bagefter. Jeg var ikke overrasket over, at vi blev straffet, men det kunne gå begge veje, siger Christian Horner til Autosport.

Alexander Albon blev nummer otte i det britiske grandprix, der blev vundet af Lewis Hamilton. Briten vandt sit tredje løb i træk og fører suverænt VM-stillingen.