Formel 1

Ferraris problemer rammer Haas: - Vi har ikke mange muligheder

Günther Steiner. Anton Vaganov / Ritzau Scanpix

Haas-teamets udgangspunkt for at præstere kræver blandt andet en god motor. Den får de fra Ferrari, der i øjeblikket ikke klarer sig så godt.

Formel 1 er fire løb inde i sæsonen, og Ferrari er allerede over 100 point efter Mercedes i kampen om konstruktørernes VM-titel.

Den røde racer har haft svært ved at præstere som tidligere, og det går også ud over de hold, som italienerne er motorleverandør for - Alfa Romeo og Haas, hvor Kevin Magnussen huserer.

- Det har helt bestemt en dominoeffekt, for nogle af deres svagheder er på grund af ydeevnen, siger Günther Steiner, ifølge Motorsport-Total.

- Det gør, at vi kommer til at have problemer i år og næste år. Vi har ikke mange muligheder.

Charles Leclerc er bedste Ferrari-kører på femtepladsen i stillingen, mens Sebastian Vettel er nede som nummer 11.

Ferrari sigter mod 2022

I slutningen af juli udtalte Ferraris bestyrelsesformand, John Elkmann, at holdet allerede ser frem mod 2022-sæsonen, hvor de nye Formel 1-regler træder i kraft.

Derfor kommer holdet ikke til at udvikle specielt meget på den nuværende racer, og det sætter altså Haas i en ærgerlig situation.

- Du kan ikke gøre noget andet lige pludselig, hvis de har et dårligt år eller en dårlig periode - og lad os kalde det en periode, for det kunne godt tage mere end et år, siger Steiner.

De nye Formel 1-regler rummer både markante økonomiske og strukturelle ændringer i forhold til nu.

I nærmeste fremtid må holdene bruge, hvad de har, når det for anden weekend i træk går løs på Silverstone-banen i England.