Formel 1

Går glip af endnu et grandprix efter ny positiv coronatest

Sergio Perez har nok en gang afleveret en positiv coronatest. Han bliver igen afløst af Nico Hülkenberg. Zurab Kurtsikidze / Ritzau Scanpix

Sergio Perez kommer heller ikke på banen i sæsonens andet grandprix på Silverstone, da han igen er testet positiv for covid-19.

For anden gang i denne sæson misser Racing Point-kører Sergio Perez et Formel 1-grandprix.

Det oplyser Racing Point på sin hjemmeside fredag forud for weekendens grandprix på Silverstone i England.

Sergio Perez har afleveret en ny positiv coronatest, hvorfor han ikke får lov til at køre.

Det var også på grund af en positiv test, at mexicaneren gik glip af sæsonens første grandprix på Silverstone for en uge siden. Efterfølgende har han opholdt sig i selvisolation i syv dage.

Racing Point fortæller i meddelelsen på sin hjemmeside, at Perez har det fysisk godt og er i bedring.

- Han vil fortsætte med at følge de engelske sundhedsmyndigheders retningslinjer, skriver teamet og fortsætter:

- Hele teamet ønsker Sergio og hans familie alt det bedste, og vi ser frem til hans tilbagevenden.

Hülkenberg afløser igen Perez

Racing Point har endnu en gang udpeget tyske Nico Hülkenberg som afløser for Sergio Perez.

32-årige Hülkenberg var ikke i stand til at stille start i grandprixet for en uge siden på grund af motorproblemer, så han ser frem til en ny weekend på Silverstone.

- Sidste weekend var virkelig et skridt ind i det ukendte efter at have været væk fra teamet i nogle år - og ved at køre en bil, jeg aldrig havde kørt før, siger Nico Hülkenberg i meddelelsen fra Racing Point.

- Jeg har lært en masse om RP20'eren (Racing Points racer, red.) den seneste uge, og jeg er klar til at bruge mine erfaringer i denne weekend. At skulle køre på den samme bane igen gør tingene en smule nemmere, og teamet har gjort et stort stykke arbejde i at hjælpe mig.

- Jeg tror, at vi kan køre med om pointene denne weekend, hvilket helt sikkert er mit mål. Jeg vil også ønske 'Checo' (Sergio Perez, red.) god bedring, siger Hülkenberg.

Racing Points anden kører er canadiske Lance Stroll. Han er ikke testet positiv for coronavirus, og det samme er tilfældet med de resterende 18 faste kørere.

Alle kørere testes for coronavirus hver femte dag.

Lance Stroll har hentet 20 point i denne sæson, hvilket er to point færre end Sergio Perez. I spidsen af VM-stillingen er den regerende verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), med 88 point.