Formel 1

'Latterlig' tidsforskel irriterer Magnussen: - Ved ikke, hvad der sker

Kevin Magnussen endte langt efter Romain Grosjean i kvalifikationen på Silverstone - til stor frustration for danskeren. Joe Klamar / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen starter som nummer 17 på Silverstone, mens teamkollegaen Romain Grosjean sikrede sig en plads som nummer 13.

Danske Kevin Magnussen har haft store problemer på Silverstone i denne weekends frie træning.

Dette fortsatte i lørdagens kvalifikation, hvor danskeren ikke kom videre fra Q1. Han satte 17. bedste tid, mens teamkollega Romain Grosjean var godt 0,7 sekunder hurtigere.

Franskmanden endte endda med at ryge med i Q2 og sikre sig startplads nummer 13. Egentlig satte han 14. hurtigste tid, men en straf til Esteban Ocon sender Romain Grosjean frem på 13. pladsen.

Danskeren havde efter kvalifikationen meget svært ved at forklare, hvorfor han i denne weekend ikke kan følge med Romain Grosjean.

- Jeg ved ikke, hvad det er, der sker lige nu. Bilen er på ingen måde, som den var sidste weekend. Der er et eller andet, der ikke fungerer siden sidste weekend – og vi kan ikke rigtig se, hvad det er.

- Jeg mangler bare konstant et halvt sekund til syv tiendedele til den anden bil, hvilket er latterligt. Men hvad kan jeg gøre? Vi må bare prøve igen i morgen, siger Kevin Magnussen til TV 3+ efter løbet.

Kevin Magnussen har ellers overhånden mod Grosjean i denne sæson indtil videre, da han i tre ud af fire løb er endt højere end franskmanden.

I den sjovere ende af feltet hentede Valtteri Bottas pole position, da han henviste Lewis Hamilton til andenpladsen.

Racing Point-vikaren Nico Hülkenberg snuppede tredjepladsen, mens Max Verstappen og Daniel Ricciardo fuldender top fem.

I sidste weekend kørte Formel 1-feltet også på Silverstone, og her var uheldet ude for Kevin Magnussen. Danskeren blev påkørt på første omgang og udgik i samme ombæring.