Formel 1

Magnussen udgik for anden weekend i træk trods drømmestart

Red Bulls Max Verstappen snød de ellers så suveræne Mercedes-kørere Valtteri Bottas og Lewis Hamilton og vandt sit første grandprix i sæsonen.

For anden weekend i træk formåede Kevin Magnussen ikke at gennemføre et Formel 1-grandprix.

Med syv omgange til mål blev den danske Haas-kører trukket ud af løbet fra en sidsteplads. Da Magnussen parkerede sin racer, lå han på sidstepladsen og havde fået en fem sekunders straf for at være skyld i et sammenstød med Williams-køreren Nicolas Latifi.

Kevin Magnussen havde ellers fået en drømmestart på søndagens grandprix på Silverstone, da han på ingen tid vandt fire placeringer. Men lige lidt hjalp det.

Teamkollegaen Romain Grosjean blev nummer 16 og sluttede endnu en gang uden point.

Løbet blev vundet af Red Bulls Max Verstappen, der henviste Mercedes' Lewis Hamilton og Valtteri Bottas til de sekundære placeringer.

Magnussens drømmestart blev ødelagt

Kevin Magnussen var som vanligt hurtigt på speederen, da starten gik, og hoppede hurtigt fire pladser frem og var nummer 13, inden Daniil Kvyat efter et par omgange forviste Magnussen til 14.-pladsen.

Men efter den første runde af pitstop røg han bagest i feltet, og så begyndte det at ligne en lang dag på den engelske asfalt. Magnussen måtte i pit igen på 22. omgang, hvilket efterlod ham sidst med et godt stykke op til nummer 19, holdkammerat Romain Grosjean.

Her forblev Magnussen længe. Danskeren kunne slet ikke finde nok fart til at bevæge sig længere frem i feltet. Undervejs fik han en straf på fem sekunder efter at have forårsaget en farlig situation, hvilket blot gjorde håbet om avancement endnu mindre.

Kort før slutningen valgte han så at køre bilen i garagen.

Den 27-årige dansker har indtil videre kun scoret et enkelt point i denne sæson, hvor Romain Grosjean fortsat har sit første point til gode.

Verstappen vandt sit første løb i sæsonen

I front startede Bottas og Hamilton på de forreste pladser. Men der gik ikke længe, før Verstappen begyndte at presse de to Mercedes-biler.

Hollænderen havde ganske enkelt mere fart i dækkene. Efter at alle tre havde været i pit første gang, lå Verstappen forrest. Her blev han helt til mål med undtagelse af en kort periode i forbindelse med anden runde af pitstop.

Det er Red Bull-kørerens første sejr i sæsonen. Den sender Verstappen op på andenpladsen i VM-stillingen med 77 point, 30 færre end Hamilton i toppen. Bottas ligger nummer tre med 73 point.

Kevin Magnussen har et enkelt point på kontoen.