Formel 1

Verstappen gav kækt svar på ordre, da han vandt overraskende sejr

Max Verstappen gik imod en teamordre, da han allerede tidligt i løbet fornemmede, at han havde en mulighed for at konkurrere med Mercedes.

For niende gang i karrieren vandt Max Verstappen et Formel 1-grandprix, da han søndag var hurtigste mand på Silverstone.

Hollænderen startede som nummer fire, men takket være en god start og en anderledes strategi formåede han at tage fusen på Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton, der ellers har været overlegne i sæsonstarten.

Tidligt i løbet blev Max Verstappen bedt om at passe på sine dæk over teamradioen, da Red Bull havde en strategi om at køre langt inden det første pitstop. Men hollænderen lå og kæmpede en tæt kamp med de to suveræne Mercedes-kørere i toppen, så derfor var ordren ikke velset.

- Det her er min eneste chance for at være tæt på Mercedes. Jeg har ikke tænkt mig at køre som en bedstemor, svarede Verstappen kækt tilbage.

I vinderinterviewet umiddelbart efter løbet uddybede den 22-årige Red Bull-kører, hvorfor han ikke fulgte ordren fra garagen.

- Vi har ikke rigtig haft farten til at presse dem (Mercedes, red.), og jeg kunne se, at det kunne vi i dag. Jeg prøvede at lægge et pres på dem, indtil de skulle pitte, og derfra kunne jeg finde min egen fart og opbygge forspringet til slutningen, siger Max Verstappen.

"Vi har haft en fantastisk dag"

Max Verstappen startede løbet på hard-dæk, mens både Valtteri Bottas og Lewis Hamilton startede på medium. Derfor kunne Verstappen køre 12 og 13 omgange længere på det første sæt dæk end de to Mercedes-kørere.

Og da han formåede at følge med de førende racere, der kørte på de ellers lidt blødere og hurtigere dæk, havde han pludselig en stor fordel. Da hollænderen pittede for første gang, skulle der ikke gå mange minutter, inden han kørte forbi Valtteri Bottas og overtog føringen.

Selv om Valtteri Bottas langt hen ad vejen lå tæt på Verstappen, så blev den unge hollænder aldrig udsat for et truende angreb førstepladsen, og dermed kunne han glæde sig over at have vundet et grandprix for første gang i denne sæson.

- Vi havde rigtig god fart i bilen. Vi havde ingen problemer med dækkene, og vi pressede bare på. Det er et utroligt resultat at sikre sejren her. Vi har haft en fantastisk dag. Alt gik godt, og vi havde en god strategi, siger Max Verstappen.

Resultatet betyder, at Max Verstappen er nummer to i VM-stillingen. Hollænderen har 30 point op til Lewis Hamilton, der har vundet tre ud af sæsonens fem første løb.

Allerede i næste uge skal Formel 1-kørerne i aktion igen, når Circuit de Catalunya lægger asfalt til det spanske grandprix i Barcelona.