Formel 1

Magnussen vil tage point på banen, hvor han har været bedst i Haas-tiden

Formel 1-cirkusset kører i denne weekend i Barcelona, hvor Kevin Magnussen to gange i træk har scoret point.

Haas og Kevin Magnussens sæson har hidtil været lidt af en ørkenvandring, hvor det kun er blevet til ét point efter fem grandprixer.

Man skal derfor lede længe efter grunde til større - og begrundet - optimisme, men frem mod weekendens grandprix i Barcelona er det værd at kigge i statistikbøgerne.

- Jeg vil sige, at Spanien har været en af de baner, hvor vi som hold har været temmelig succesfulde, siger Kevin Magnussen til Haas' hjemmeside.

To gange i træk er Magnussen nemlig sluttet i top-10 på Circuit de Barcelona-Catalunya - en sjetteplads i 2018 og en syvendeplads i 2019.

Magnussen har kørt for Haas-teamet siden 2017, og lægger man pointene sammen, er det dén bane, han har scoret flest point på.

- Jeg ser selvfølgelig frem til at komme tilbage dertil med de minder og gode erfaringer. Jeg håber, vi kan fortsætte formen i Barcelona og få point igen.

- Det er ikke givet, og vi skal arbejde hårdt for at komme tilbage efter de hårde grandprixer, vi havde på Silverstone.

Fremragende starter

I de to foregående grandprixer, som begge blev kørt i England på Silverstone, udgik Magnussen.

Fælles for de to løb på Silverstone var dog, at Magnussen leverede fantastiske starter og kørte sig flot frem i feltet efter at være startet langt tilbage.

- Det handler bare om at være fokuseret og opmærksom på omgangen for at se åbningerne og mulighederne, siger Magnussen.

- Mine starter har været rigtig gode i år. Jeg nyder den første omgang og forsøger at vinde mange positioner. Når vores præstationer halter i kvalifikationerne, er det selvfølgelig vigtigt at råde bod på det, og den første omgang giver de bedste muligheder for det.

Kevin Magnussen leverede sæsonens eneste point for Haas, da han blev nummer ti i Ungarn.