Formel 1

Sergio Perez er tilbage i Formel 1 efter negativ coronatest

Racing Point-køreren har misset to løb, fordi han har haft coronavirus, men nu er han klar igen og stiller til start i den kommende weekend.

Sergio Perez er meldt rask til at vende tilbage i sin Formel 1-racer i den kommende weekend.

Racing Point-køreren missede begge løb på Silverstone i England i den seneste weekender, fordi han før begge løb blev testet positiv for Covid-19.

Torsdag morgen var testen endelig negativ.

- Vi er glade for at kunne fortælle, at Sergio Perez er testet negativ for Covid-19, skriver Racing Point på Twitter.

- FIA har bekræftet, at 'Checo' kan vende tilbage til paddocken, og at han kan konkurrere for teamet i denne weekends grandprix i Spanien.

Alle i og omkring Formel 1 bliver testet for coronavirus hver femte dag og altid 96 timer før en løbsweekend. I England blev kun Perez testet positiv, og han har derfor været isoleret indtil nu.

- Det har været muligt at opretholde træningen og sørge for, at jeg var klar til at vende hurtigt tilbage i bilen. Jeg har savnet at køre ræs, og det var hårdt at se til fra sidelinjen. Jeg kan ikke vente med at komme tilbage, siger Perez.

Hülkenberg tog over

Racing Point hasteindkaldte den tidligere Formel 1-kører Nico Hülkenberg i fraværet af Sergio Perez.

Tyskeren blev også siddende i racersædet weekenden efter, hvor han på imponerende vis blev nummer tre i kvalifikationen.

I sidste sæson kørte Hülkenberg hos Renault, men i denne sæson har den 32-årige kører ikke fundet plads hos et team i Formel 1.

Før Sergio Perez blev smittet med Civid-19, havde han nået at skrabe 22 point sammen på tre løb - det rækker stadig til en ottendeplads.