Formel 1

Haas-chef er optimist om banen, der minder ham 'om en af hans livs største dage'

Haas skal forsøge at få point på tavlen, når Formel 1-feltet ankommer til banen i Barcelona. Og den bringer særlige minder frem hos Günther Steiner.

Når noget ikke fungerer, kan det være rart at tænke tilbage på dengang, hvor det gjorde.

Sådan må Haas-teamet have det i denne sæson, hvor det kun er blevet til ét point efter sæsonens første fem grandprixer.

Formel 1-feltet skal køre på banen i Barcelona i den kommende weekend, og selvom Haas-teamet erkender, at de skal kæmpe bravt for at få point, bringer det alligevel gode og håbefulde minder frem - især hos Haas' teamchef, Günther Steiner.

For tilbage i 2016 debuterede Haas-teamet netop på banen i Barcelona, da de testede raceren inden teamets første sæson i Formel 1, og det får måske tankerne væk fra teamets problemer nu, til dengang hvor de var optimistiske.

- Det var uden tvivl et stort øjeblik for mig selv og for holdet. At sætte et Formel 1-hold sammen på den måde, som vi gjorde, har ikke været gjort i lang tid. Det var en af mit livs største dage og en af højdepunkterne for Haas, da det var vores første tid på en bane som et team, siger Günther Steiner til teamets hjemmeside.

- Det er altid rart at huske tilbage på det øjeblik, hvor vi rullede ud af garagen. Det giver mig altid kuldegysninger. Jeg husker altid det øjeblik, når vi ankommer til Barcelona.

Optimistisk omkring løbet

Günther Steiner er dog forsigtig optimistisk og meget reel i forhold til holdets chancer, og om han får flere gode minder efter weekendens grandprix.

- Forhåbentlig passer banen til vores bil, da den ikke er så følsom over for fart. Forhåbentlig kan vi få noget gjort, selvom det er en anderledes bane, men den ser ud til at passe os bedre, siger Steiner.

Kevin Magnussen skal forsøge at genfinde farten, da han udgik af begge grandprixer, der blev kørt på Silverstone-banen i de to foregående weekender.

Danskeren er udgået i tre af sæsonens fem løb, men har dog hentet teamets eneste point.

Lewis Hamilton topper VM-stillingen med 107 point, hvilket er 30 mere end Red Bulls Max Verstappen har. Valtteri Bottas er på tredjepladsen med 73 point.