Formel 1

Haas jubler over 'årets bedste fredag': - Vi ved ikke, hvor det kom fra

Hos Formel 1-teamet Haas med danske Kevin Magnussen på holdet ser man positive takter efter fredagens træning til Barcelonas Formel 1-grandprix.

Der var forsigtig optimisme at spore hos Haas efter fredagens første to frie træninger på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Det skyldes især de tider, som Romain Grosjean formåede at sætte i Haas-raceren. Franskmanden blev henholdsvis nummer seks og fem i de to træninger.

Det har uden tvivl været vores bedste fredag i år

Günther Steiner, Haas' teamchef

Danske Kevin Magnussen blev nummer 9 og 16.

- Det har været en positiv dag. Jeg havde ikke en særlig god kørsel med lavt brændstofniveau i den anden træning, så min bedste omgangstid ser ikke så god ud. Men Romain (Grosjean, red.) viste, hvad bilen har at byde på. Jeg synes, den her bane passer os lidt bedre. Jeg er ret positiv og glad for dagen, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

Og danskerens teamkollega var da også selv overrasket over den fart, som hans Haas-bil skød på banen i Barcelona.

- Jeg ved ikke rigtig, hvor den her præstation kom fra. Det er trods alt den samme bil, som vi har haft hele året, hvor vi blot har lavet nogle gode forbedringer siden Silverstone, siger Romain Grosjean.

Chefen er forsigtig optimist

Haas stiller i denne weekend op med en racer, der har fået en række nye dele og justeringer efter teamets sløje præstationer på Silverstone-banen i England i de seneste to grandprixer.

Og holdets teamchef ser da også grund til at være optimistisk forud for resten af weekenden i Barcelona.

- Det har uden tvivl været vores bedste fredag i år. På sådan en bane her, hvor der er færre højhastigheds-zoner, bliver vi hjulpet, fordi vi er følsomme i forhold til farten. Vi har altid været relativt gode her i Barcelona. Jeg ved ikke hvorfor, siger Günther Steiner og fortsætter:

- Det ser opløftende ud, men jeg vil ikke blive over-optimistisk endnu, for vi har stadig kvalifikation lørdag og løb søndag. Men overordnet er det et stort boost til holdet.

'Bilen fungerer godt'

Lørdag venter den tredje frie træning samt kvalifikationen på banen i Barcelona, inden selve løbet bliver kørt søndag eftermiddag.

Og Kevin Magnussen glæder sig til weekendens strabadser i den mere konkurrencedygtig bil.

- Bilen ser ud til at fungere meget godt her. Det har været meget varmt, og der er meget varme i dækkene, men det virker tilsyneladende. Det bliver sværere i morgen (lørdag red.), men forhåbentlig kan vi komme lidt længere op i kvalifikationen end tidligere i år, så vi kan få et godt løb, siger Magnussen, der bakkes op af Romain Grosjean:

- Der er lidt mere arbejde, der skal laves på bilen, før den er helt efter min smag. Men jeg håber, bilen forbliver sådan her, så vi i morgen (lørdag, red.) kan gå efter en virkelig god kvalifikation.

Magnussen indtil videre skaffet holdets eneste point i sæsonen. Barcelonas grandprix er sæsonens sjette løb.