Formel 1

Hamilton er 'ydmyg og beæret' over at slå Schumacher-rekord

Lewis Hamilton(tv.) i samtale med sit store idol, Michael Schumacher, i 2010. (Arkivfoto) Toshifumi Kitamura / Scanpix Denmark

Lewis Hamilton er nu den kører i Formel 1-historien, der har opnået flest podieplaceringer. En rekord, han overtager fra Michael Schumacher.

- Meget mærkeligt.

Sådan føltes det for Lewis Hamilton, da han i forbindelse med søndagens Formel 1-grandprix i Barcelona blev den kører i Formel 1-historien med flest podieplaceringer. Med søndagens sejr nåede den britiske racerkører op på 156 podieplaceringer i sin karriere.

Og hvorfor var det så ligefrem 'mærkeligt' for Hamilton?

Fordi briten overtog rekorden fra sit store idol, Michael Schumacher, der længe har siddet på rekorden med 155 podieplaceringer.

- Jeg synes, Michael var en fantastisk atlet og racerkører, siger Lewis Hamilton ifølge Autosport.com.

- Så jeg føler mig bare virkelig ydmyg og beæret over at blive nævnt i samme sætning som en kører som ham, Ayrton(Ayrton Senna, red.) og Fangio(Juan Manuel Fangio, red.).

Den legendariske tyske racerkører, Michael Schumacher, har siddet på rekorden siden 2002, hvor han overgik Alain Prosts 106 podieplaceringer. Schumachers seneste podieplacering kom i 2012.

Lewis Hamilton er endt på podiet i flere end 60 procent af de Formel 1-løb han har stillet op til siden debuten i 2006.

'Voksede op med Michael'

Udover at overstige Michael Schumacher i antallet af podieplaceringer, så nærmer 35-årige Hamilton sig også den ultimative rekord. For om ganske få løb kan han være den mest vindende Formel 1-kører i historien målt på antallet af grandprix-sejre.

Den rekord sidder Michael Schumacher på med 91 sejre. Hamilton er efter søndagens triumf på 88 sejre.

- Alle kørerne her er vokset op med at se Michael køre og med drømme om en dag at stå her, siger Lewis Hamilton om jagten på idolets rekorder:

- Det, der sker lige nu, overstiger med længder det, jeg drømte om som knægt. Jeg er utroligt taknemmelig for den mulighed, jeg har hver eneste dag.

Rekorden for flest grandprix-sejre kan Mercedes-køreren sikre sig i forbindelse med Ruslands grandprix i september, hvis det skulle lykkes ham at vinde de næste fire løb.

Og som om det ikke allerede var nok, så nærmer Lewis Hamilton også rekorden for flest verdensmesterskaber. Michael Schumacher sidder på tronen med syv verdensmesterskaber.

Det tal kan Hamilton dog tangere i indeværende sæson, hvor han allerede nu fører komfortabelt.

Allerede i den kommende weekend er der Formel 1 igen, når Spa-banen i Belgien lægger asfalt til motorsportens kongeklasse.