Formel 1

Magnussen slår teamkollega i anden Monza-træning

Kevin Magnussen sluttede som nummer 15 i den første frie træning forud for søndagens grandprix. Luca Bruno / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen satte 16.-hurtigste tid, da Formel 1-kørerne trænede anden gang i Italien.

Formel 1-feltet er rykket til Italien og nærmere bestemt Monza-banen, hvor søndagens grandprix skal finde sted.

Fredag trænede de på den 5,8 kilometer lange bane, og det blev endnu en gang med Haas-kører Kevin Magnussen i den tunge del af feltet.

I den først træning sluttede han som nummer 15, og i den anden træning senere fredag eftermiddag blev han nummer 16.

I den første blev han slået af teamkollega Romain Grosjean, mens rollerne var byttet om i anden træning. Her blev franskmanden nummer 18.

Magnussen og Grosjean gennemførte henholdsvis 32 og 34 omgange, og danskerens bedste omgang lød på 1 minut og 22,088 sekunder.

Danskeren startede den første træning på hard-dæk og skiftede senere til soft-dæk. Han kørte 19 omgange - færrest af alle - og havde tiden 1 minut og 22,422 sekunder som bedste omgangstid til første træning.

Det placerede ham som nummer 15 i den første frie træning, og Magnussen sluttede dermed bag Romain Grosjean, der var en anelse hurtigere på 14.-pladsen. Franskmanden kørte 20 omgange.

Ingen af dem var i nærheden af den suveræne Mercedes-duo bestående af Valtteri Bottas og Lewis Hamilton, der var hurtigst til begge træninger.

Første træning gav umiddelbart ingen opmuntring til Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Sebastian Vettel, som er langt fra podiepladserne i den samlede stilling efter syv grandprixer.

Leclerc sluttede som nummer 11, mens Vettel blev nummer 19 og dermed næstsidst i den første træning. De forbedrede sig i anden træning, hvor de blev henholdsvis nummer 9 og 12.

Formel 1-kørerne træner igen på Monza-banen lørdag formiddag, før det lørdag eftermiddag gælder kvalifikationen.

Søndag køres der om point på den italienske bane.

VM-serien føres af Hamilton, mens Verstappen og Bottas følger efter.