Formel 1

Magnussen debuterer på 'unik' bane: - Den er virkelig fed

Kevin Magnussen så naturligvis gerne, at han kunne gennemføre grandprixet på Monza-banen, men en defekt gearkasse sendte ham ud af løbet søndag 6. september. Handout / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen skal for første gang i sin karriere køre på Mugello-banen i Toscana. Danskeren glæder sig, men han forudser også vanskeligheder.

Fredag 11. september indledes det toscanske Formel 1-grandprix på den traditionsrige Mugello-bane.

Et område og ikke mindst en bane som har lagt asfalt til meget motorsport siden 1974. Men aldrig et Formel 1-grandprix.

Og der er rigtig mange ting at glæde sig til.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen har allerede testet banen. Ganske vist i en simulator. Men det gav en indikation på, hvad der venter ham. Det fortæller han i en pressemeddelelse, som Haas.

Mugello-banen

  • Banelængde: 5.245 kilometer 
  • Antal runder: 59
  • Distance i alt: 309.455 kilometer

Der bliver i øvrigt bud velkommen tilbage til tilskuere, der ikke har måtte deltage i de sidste otte events, Mugello-banen har været vært for som følge af covid-19. Dog i begrænset omfang og maksimalt 2880.

- Banen er ret unik og anderledes. Den er virkelig fed, og jeg tror det bliver sjovt. Men jeg tror også, at det bliver en udfordring at overhale med de mange skarpe sving, der venter os. Der er dog også en lang lige strækning, og det er måske her, det vil være muligt, siger Kevin Magnussen.

Tilbage i juli-måned lagde Formel 1 et billede på Twitter, hvor man kan se banen fra oven.

Danskeren får dog kun mulighed for at køre banen i en type bil, og ikke i flere som man nogle gange ser det. Han sætter ord på, at det selvfølgelig kan få en betydning, men han fokuserer mere på, hvad han kan tage med fra træningen, inden det for alvor går løs.

- Det ville nok ikke have været en dårlig ting at få lov til at køre en dag eller to i en anden bil på Mugello. På den anden side - med tre træninger har vi rigelig tid til at lære banen ordentligt at kende. Allerede efter en dag i simulatoren får man en god fornemmelse for, hvad man kan forvente.

"Jeg har godt af det"

Det er Haas' og Kevin Magnussens tredje Formel 1-Grand Prix på bare tre uger, det andet i træk i Italien, men altså deres allerførste på Mugello-banen. "Det er kun godt for formen", siger danskeren. Men han peger også på, at holdets mekanikere løber virkelig stærkt.

- Jeg har nydt det, og jeg har haft godt af det. Det er vigtigt at få lov til at køre så meget på så kort tid. Men jeg har også lidt ondt af holdet. Især drengene i garagen, som arbejder benhårdt og derfor ikke har så meget tid til deres familier, fortæller han.

Sidste gang Kevin Magnussen var på asfalten, var under grandprixet på Monza-banen, hvor en defekt gearkasse sendte ham ud af løbet.

- Jeg ville virkelig gerne have været med hele vejen i det kaotiske ræs, det endte med at blive, skrev racerkøreren efter løbet på Twitter.

Det lægger altså op til, at Kevin Magnussen er tændt forud for løbet i Toscana.