Formel 1

Vettel har fundet nyt Formel 1-hold

33-årige Sebastian Vettel har været en del af Ferrari siden 2015 Jerome Miron / Ritzau Scanpix

Den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel skifter fra næste sæson til Aston Martin Racing.

Allerede tilbage i maj stod det klart, at den tyske Formel 1-kører Sebastian Vettel forlader Ferrari efter denne sæson.

Siden har der i mange måneder været spekuleret i, hvorvidt Vettel så er færdig i Formel 1-feltet. Men nu står det klart, at Vettel også i 2021 skal give den gas i motorsportens fineste klasse, når han skifter til Aston Martin Racing. Holdet, der i denne sæson går under navnet Racing Point.

- Jeg er ekstremt stolt over, at jeg skal være Aston Martin-kører i 2021. Det er et nyt eventyr for mig hos et helt igennem legendarisk bilfirma. Jeg har været imponeret over resultaterne, som teamet har opnået i år, og jeg tror på, fremtiden er endnu lysere, udtaler Vettel i en pressemeddelelse.

Ud med mexicaner - ind med Vettel

Intet har ellers tydet på, at der skulle være en ledig plads på det kommende Aston Martin-hold, hvor holdejer Lawrence Stolls søn, Lance Stoll, sidder trygt i det ene sæde.

Onsdag kom det dog frem, at Sergio Perez forlader holdet efter denne sæson. Mexicaneren havde ellers kontrakt frem til udgangen af 2022, men han overlader altså sædet til Sebastian Vettel fra årsskiftet.

- Lawrence Strolls energi og engagement i sporten er inspirerende, og jeg tror på, vi kan bygge noget meget specielt op sammen. Jeg har stadig så meget kærlighed til Formel 1, og min eneste motivation er at køre ræs forrest i feltet. At gøre det med Aston Martin vil være et kæmpe privilegium, tilføjer tyske Vettel.

Skidt sæson for Vettel

Vettel har indtil videre ikke haft en god sæson for Ferrari. Det er blot blevet til 16 point, og han er samlet nummer 13 i VM-stillingen efter de første otte løb.

Den bedste placering, Vettel har opnået, er en sjetteplads i en generelt skuffende sæson for Ferrari.

Sebastian Vettel vandt VM-serien fire år i træk fra 2010-2013.