Formel 1

Stort uheld sender Magnussen ud af grandprix

Kevin Magnussen  Luca Bruno / Pool / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen udgik efter syv omgange af Formel 1-grandprixet i Toscana, som blev vundet af Lewis Hamilton.

For andet løb i træk måtte Kevin Magnussen sige farvel til et Formel 1-grandprix før tid.

Det stod klart, da danskeren var impliceret i et uheld, hvor hans Haas-racer blev smadret, mens danskeren hoppede ud af bilen og ikke så ud til at have lidt skade.

Uheldet skete efter syv omgange af grandprixet i Toscana, som er sæsonens niende Formel 1-grandprix.

På det tidspunkt lå Magnussen helt oppe som nummer 12, efter han var startet sidst.

Grundet et tidligere uheld var der safetycar på banen, som racerne skal holde sig bag.

Valtteri Bottas (Mercedes) var forrest i løbet, og derfor var det ham, der skulle bestemme, hvornår løbet skulle i gang igen.

Blev påkørt

Antonio Giovinazzi forsøgte langt tilbage i feltet at få en fantomstart, men han endte med at brage ind i en forankørende bil og skabte et massesammenstød.

Blandt de ramte var altså Kevin Magnussen.

- Magnussen holder sin position og bliver påkørt bagfra af Giovinazzi og Latifi. Umiddelbart ser det ikke ud til, at Magnussen gør noget forkert. Han holder sig tilbage, men kørerne bagfra sætter farten op for tidligt og påkører derfor Magnussen, siger TV 2 SPORTs Formel 1-reporter Jacob Hammerholt.

Magnussen bliver dog undersøgt af dommerne for ikke at overholde reglerne. Det samme gælder Giovinazzi og Nicholas Latifi.

Latifi, Giovinazzi og Carlos Sainz udgik sammen med Magnussen.

Sådan forløb grandprixet

/ritzau/

Løbet var dramatisk fra begyndelsen, og det sluttede med en triumf til Lewis Hamiton (Mercedes), som vandt sæsonens sjette sejr og karrierens 90. sejr.

Kevin Magnussen måtte sige farvel tidligt, da han var impliceret i et uheld, hvor hans Haas-racer blev smadret. Magnussen blev dog kort efter set hoppe ud af sin bil uden at have lidt alvorlig fysisk skade.

Uheldet skete efter syv omgange af løbet, som var sæsonens niende Formel 1-grandprix.

Der var drama allerede fra første omgang, hvor et sammenstød faktisk sendte Magnussen fra sidstepladsen til en placering som nummer 12 på Mugello-banen, og det hele tegnede positivt for danskeren.

På det tidspunkt var både Max Verstappen (Red Bull) og Pierre Gasly (AlphaTauri) allerede udgået efter første omgang, da de kørte af banen efter det første sammenstød.

Da løbet igen blev sat i gang ramte uheldet efter kun syv omgange Magnussen, der så ud til at være uden skyld i situationen.

Danskeren holdt tilsyneladende sin position, da han blev påkørt bagfra af italienske Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) og Nicholas Latifi (Williams).

I alt forlod seks kørere løbet tidligt, og Esteban Ocon (Renault) måtte kort efter også sige farvel, da han fik problemer med sine bremser.

Dermed var 13 kørere tilbage, da der igen blev givet gas, og det skete uden yderligere kaos.

Lewis Hamilton overhalede Valtteri Bottas og tog fronten, og de to Mercedes-kørere holdt positionerne og sluttede på første- og andenpladsen foran Alexander Albon (Red Bull).

Der opstod dog yderligere drama, da Lance Stroll (Racing Point) mistede kontrollen og kørte galt i jagten på tredjepladsen. Det resulterede i en smadret bil og et farvel til løbet til Stroll.

Dermed var kun 12 kørere tilbage på en dag, hvor der hele to gange var rødt flag, hvilket hører til sjældenhederne. Det skete senest i 2014 i Japan.

Søndagens uheldige episode afsluttede nogle mindre heldige dage for Magnussen, der sluttede sidst i lørdagens kvalifikation og derfor startede sidst i søndagens grandprix.

I forrige løb nåede danskeren at køre 20 omgange, før det var slut i grandprixet på Monza efter motorproblemer.

Kevin Magnussen har skrabet et enkelt point til sig i denne sæson indtil videre.

Lewis Hamilton fører i den samlede stilling.