Formel 1

Hamilton mødte op i særlig t-shirt - nu bliver han undersøgt

Det internationale motorsportsforbund, FIA, undersøger nu, om der skal rejses sag mod Lewis Hamilton, efter at han bar en anti-racistisk t-shirt.

Lewis Hamilton risikerer at blive straffet for at have fejret sin seneste triumf i en t-shirt med et politisk budskab.

- Arrestér politibetjentene, der slog Breonna Taylor ihjel, stod der på hans sorte t-shirt.

Budskabet er ikke til at tage fejl af, og det refererer til den tragiske episode, hvor den 26-årige afroamerikanske akutmedicinske tekniker Breonna Taylor blev skudt otte gange af tre politibetjente.

Men det internationale motorsportsforbund, FIA, kigger nu nærmere på, om hans politiske budskab bryder med reglerne. Det fortæller en talsmand for organisationen til BBC.

Ifølge reglerne må kørerne "ikke reklamere eller give udtryk for politiske eller religiøse budskaber, der kan skade det internationale motorsportsforbund" på deres biler. Men der er ikke deciderede regler for, hvad kørerne kan vise ved eksempelvis en t-shirt.

Derfor undersøges det nu, hvad efterspillet bliver, efter at Lewis Hamilton bare t-shirten både før og efter Formel 1-løbet på Mugello-banen i Toscana.

På bagsiden af Lewis Hamiltons t-shirt var der også et anti-racistisk budskab.

Hamilton støtter op om tenniskomet

Selv sagde Hamilton på pressemødet efter hans sejr i Toscana om den omdiskuterede t-shirt:

- Det har taget mig lang tid at få fat i den her t-shirt. Jeg har ønsket at vise den frem for at skabe bevågenhed omkring, at der er folk, der bliver dræbt på gaden og i deres eget hus, og at de her personer stadig går fri.

Faktisk er Lewis Hamilton ikke den første til at sætte fokus på episoden med Breonna Taylor, der er blevet et symbol på den anti-racistiske opstand, der er blusset op i den seneste tid.

Tidligere har også tennisstjernen Naomi Osaka skabt opmærksomhed omkring Breonna Taylor ved at bære et mundbind med hendes navn på under US Open. Flere prominente basketballspillere i NBA har også markeret Breonna Taylors død.

Naomi Osaka med sit mundbind, hvor Breonna Taylors navn står.

Lewis Hamilton fører komfortabelt i den samlede stilling i Formel 1, efter at han har sejret i seks af de ni første løb i sæsonen.