Formel 1

Undersøgelse af Hamiltons specielle t-shirt droppes

Det internationale motorsportsforbund har valgt at droppe deres undersøgelse af Lewis Hamilton for at sende et politisk budskab ved et grandprix.

Lewis Hamilton bliver ikke straffet for at bære en t-shirt med et politisk motiv ved weekendens grandprix i Toscana.

Det siger en talsmand fra det internationale motorsportsforbund, FIA, til BBC. Organisationen har valgt ikke at gå videre med sin undersøgelse, der ellers blev iværksat mandag.

- Arrestér politibetjentene, der slog Breonna Taylor ihjel, stod der på den sorte t-shirt, han bar under og efter grandprixet - blandt andet på sejrspodiet.

Et anti-racistisk budskab, der skal ses som et oprør mod den ulighed, Lewis Hamilton forsøger at gøre op med.

FIA’s undersøgelse gik på, om Lewis Hamiltons med sit budskab, skadede organisationen, men det er ikke blevet vurderet, at han gjorde det.

Hamilton vil fortsætte sin kamp

Selvom Formel 1-stjernen er blevet undersøgt og ellers kunne have risikeret en straf, så har han ikke tænkt sig at stoppe med at gøre opmærksom på det her problem.

- Jeg vil lade jer vide, at jeg ikke vil stoppe. Jeg vil ikke lade være med at bruge den her platform til at kaste lys over, hvad jeg synes er rigtigt, skriver Lewis Hamilton på sin Instagram-konto.

Lewis Hamilton har ved flere lejligheder gjort opmærksom på, at han stadig mener, at det er et stort problem. Derfor kommer han med en opfordring til sine følgere på Instagram.

- Det her er en rejse for os alle for at komme sammen og udfordre verden på alle niveauer af ulighed, ikke bare racisme, skriver Lewis Hamilton på sin Instagram-konto.

Rundt omkring i sportsverdenen har også andre store sportspersonligheder inden for tennis og basketball brugt det samme eksempel som Lewis Hamilton om Bryonna Tayler, der er blevet et symbol på raceulighed.

- Vi kan hjælpe med at gøre verden til et bedre sted for vores børn og de fremtidige generationer, skriver Hamilton.