Formel 1

Svarer igen på Hamiltons beskyldninger: - Du er fuld af lort

En af de stewards, som Hamilton har kritiseret, har nu svaret igen. Bryn Lennon / Pool / Ritzau Scanpix

Den forsvarende verdensmester mente, at løbets stewards var efter ham under det russiske grandprix. Nu svarer en af løbets dommere igen.

Lewis Hamilton skummede af raseri, efter han fik to tidsstraffe på fem sekunder under det russiske grandprix i Sochi.

Mercedes-køreren skulle afholde straffen i pitlane, og det betød, at han missede muligheden for at sikre sig endnu en grandprix-sejr. Efter løbet rasede han mod løbets dommere – også kaldet stewards – og han mente, de var efter ham.

Denne kommentar giver finske Mika Salo, der var medlem af juryen under det russiske grandprix, dog ikke meget for.

- Han er fuld af lort. Dette er på ingen måde sandt. Alle har de samme regler, siger Mika Salo til det finske medie Ilta-Sanomats.

- Reglerne er ret klare. Hamilton startede ved siden af banen og gjorde det to gange.

Ifølge Salo var den officielle årsag til den anden straf, at Hamilton ikke kørte i et jævnt tempo igennem startgridden, hvilket reglerne kræver.

"Ingen har fået sådan en straf før"

Briten fik den første af de to straffe, da han forsøgte sig med en prøvestart på et ikke-reglementeret sted inden dagens løb - nemlig ved udkørslen af pitlane.

Jeg forventede det fra stewards. De prøver at stoppe mig

Lewis Hamilton

De to straffe skulle afholdes i forbindelse med et pitstop, og det betød, at briten hurtigt kom bagud og missede muligheden for at forsvare den pole position, han startede i.

- Hvor står dette i regelbogen, spurgte han frustreret sit team over radioen, da han fik besked om straffene.

Efter løbet blev Lewis Hamilton interviewet på direkte tv, men der havde briten ikke meget at sige til episoden. Men til den skrevne presse efterfølgende holdt han ikke tilbage med beskyldningerne.

- Jeg er ret sikker på, at ingen har fået to straffe på fem sekunder for noget så latterligt før. Jeg har ikke udsat nogen for fare. Jeg har gjort det på en million baner før igennem årene og er aldrig blevet undersøgt for det. Jeg forventede det fra stewards. De prøver at stoppe mig, sagde han ifølge Motorsport.com.

Men ifølge Mika Salo passer dette altså ikke.

Mika Salo har tidligere kørt for Lotus, Tyrrell, Arrows, BAR, Scuderia Ferrari, Sauber og Toyota.

Hamilton har 8 strafpoint over en periode på 12 måneder. Hvis han får fire point mere, får han karantæne i ét grandprix. Dermed skal han undgå at få flere strafpoint indtil efter det tyrkiske grandprix.

Lewis Hamilton har nu samlet 205 point sammen i verdensmesterskabet, hvilket er 44 mere end Valtteri Bottas. Du kan få det fulde overblik over stillingen her.