Formel 1

Mercedes-chef tvivler på sin fremtid i sporten

Toto Wolff har været en del af Mercedes siden 2013. Handout / Ritzau Scanpix

Selvom Toto Wolff har kæmpe succes med Mercedes, går han med tankerne om, at hans tid på holdet kan være forbi om lidt.

Succesen er ubetinget, og grandprixsejrene tikker ind hos Formel 1-giganterne fra Mercedes.

Alligevel er det ikke garanteret, at teamchefen, Toto Wolff, er at finde i spidsen for tyskerne i den kommende sæson.

- Når man er så tæt knyttet til sporten, bliver det af og til normalen, og så skal man være i stand til at tage et skridt tilbage og se på det udefra og spørge: ”Er det godt eller ej?”, siger han på Formel 1’s hjemmeside.

Siden 2013 har Toto Wolff været en del af Mercedes’ Formel 1-hold, som han tilmed ejer 30 procent af.

Vil give plads til talenter

Den 48-årige østriger har endnu ikke oplevet en sæson uden en Mereces-kører på toppen i VM-stillingen. Heller ikke i konstruktørernes mesterskab har et hold kunnet slå Mercedes af pinden.

- Jeg synes, vi er en fantastisk gruppe. Det, vi gør, er fantastisk, og folk er lidenskabelige. Og vi har en milliard fans eller deromkring. I normale tider, når der ikke er en frygtelig virus, har vi fyldte tribuner, stiller jeg mig tit ud og ser på det og tænker for mig selv: Nyder jeg det eller ej?, siger Wolff.

Han tilføjer, at han har i baghovedet, at holdet har tradition for at lade yngre folk komme til. Derfor er det måske tid til at overlade sin plads som teamchef til en yngre kandidat.

- Det er derfor, jeg ikke vil fritage mig fra samme princip eller system.

Tidligere har flere store Formel 1-medier nævnt Wolff i spil til pladsen som Formel 1-direktør. Den snak døde dog, da Stefano Domenicali fik posten.