Formel 1

Magnussen ser frem til ‘ny bane’, han tidligere har nydt at køre på

Kevin Magnussen har kørt for Haas siden 2017. Mark Sutton / Ritzau Scanpix

Formel 1-kørerne skal i weekenden ræse på Nürburgring. Det er en bane, som Kevin Magnussen har gode minder fra.

Når Kevin Magnussen i weekenden sætter sig i sin Haas-racer, bliver det med en vis usikkerhed i kroppen.

Formel 1-feltet skal nemlig skal køre på den tyske racerbane Nürburgring, som ikke har været på kalenderen i syv år. Derfor ligger Magnussens eneste erfaringer fra dengang, han var juniorkører. Derfor ser han frem til at teste på banen.

- Man kan kun lære banen til en vis grad i en simulator. Man kan lære layoutet på banen og den basale teknik til at køre der. Det er først, når man kan køre på banen, at man lærer rytmen at kende, og så føles den ny, selvom man har kørt der i simulator, siger Kevin Magnussen til Haas’ hjemmeside.

- Jeg ser frem til at komme tilbage til Nürburgring. Det er en bane, jeg har nydt meget at køre på tidligere. Jeg tror, at den kommer til at føles godt i disse hurtige Formel 1-biler. Nogle steder er det en ret smal bane, og det er en god blanding af lav- og højhastigheds sving. Det er en ret old school-bane, og jeg ser frem til det.

Grosjean vil køre banen efter hukommelsen

Der blev senest kørt Formel 1 på Nürburgring i 2013, hvor Sebastian Vettel, der dengang kørte for Red Bull, sluttede øverst.

Kimi Raikkonen og Romain Grosjean, der begge kørte for Lotus-holdet, tog sig af anden- og tredjepladsen. Sidstnævnte, der nu kører med Magnussen på Haas-teamet, mener dog ikke, at han kan bruge løbet for syv år siden til ret meget.

- For at være ærlig, så er 2013 meget lang tid siden, og jeg er ikke sikker på, at det er en fordel. Jeg husker ikke ret meget af banen fra dengang. Så det kommer selvfølgelig til at være en lille udfordring at lære den at kende, siger Grosjean.

- Jeg har ikke haft chancen for at prøve den i simulatoren. Jeg må bare køre efter hukommelsen.

Haas-teamet har kun samlet ét point sammen i denne sæson, og det blev sikret af Kevin Magnussen.

Det betyder, at det amerikanske team er på niendepladsen i konstruktørernes mesterskab, hvor de kun overgår Williams, der endnu ikke har skrabet point til sig.