Formel 1

Tæt tåge ødelægger Schumachers søns Formel 1-forsmag

Organisationen håber på, at de skal i aktion igen senere fredag. Matthias Schrader / Ritzau Scanpix

Alle biler måtte blive i garagen under første Formel 1-træning på Nürburgring, da tåge umuliggjorde kørsel.

Formel 1-verdenen havde i spænding set frem til, at legenden Michael Schumachers søn, Mick Schumacher, fredag skulle køre sine første omgange i en Formel 1-bil.

Men hans kortvarige intro til sportens ypperste klasse blev forpurret af tæt tåge over Nürburgring i Tyskland, som førte til aflysning af fredagens første træning.

Alle kørerne var klar i garagen, da uret startede til halvanden times fri træning, men tæt tåge betød, at det var umuligt for lægehelikopteren at komme i luften.

Ifølge Formel 1's regler skal den være i luften og klar til at hjælpe, såfremt der sker uheld. Ellers kan der ikke køres.

Heller ikke senere fredag kom Mick Schumacher, Kevin Magnussen eller nogle af de andre kørere i Formel 1-feltet ud på den tyske asfalt. Anden træning blev også aflyst på grund af lav sigtbarhed.

Mick Schumacher har imponeret stort de seneste år i klasserne under Formel 1 for Prema Racing, som har tætte bånd til Ferrari.

Flere var mødt op for at byde Mick Schumacher velkommen.

I 2018 blev han verdensmester i Formel 3, rykkede op i Formel 2, hvor han i denne sæson sikrede sig mesterskabet.

De flotte præstationer førte til, at Schumacher havde fået lov til at køre den første af fredagens to træninger for Alfa Romeo, der kører med Ferrari-motor, forud for søndagens grandprix på Nürburgring.

Men han kom aldrig på banen ligesom resten af feltet, og dermed løb den lille forsmag på, hvad der kan vente i fodsporene på den berømte far, ud i sandet.

Hos Haas havde unge Callum Ilott fået Romain Grosjeans bil til fredagens første træning efter at have imponeret med sin andenplads efter Schumacher i Formel 2-mesterskabet. Men også han måtte se Formel 1-debuten fortone sig i tågen.

Han kunne i stedet nyde lidt tid i garagen med Kevin Magnussen, mundbind og resten af holdet.