Formel 1

"Ærgerlig" Magnussen endte i infight med to tidligere verdensmestre

Kevin Magnussen sluttede udenfor top 10 på Nürburgring Wolfgang Rattay / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen "kørte bare ræs" i de tætte infights med henholdsvis Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen.

Eifels grandprix på Nürburgring blev et uforudsigeligt løb.

Tæt tåge betød, at fredagens i alt tre timers træning blev aflyst, og med blot en enkelt times træning lørdag gik både kørere og ingeniører ind til løbet uden den sædvanlige viden omkring især dækforbrug.

Det blev dyrt for Kevin Magnussen, der ikke kunne nøjes med ét pitstop, men i stedet måtte have nye dæk to gange.

- Det var ikke lige vores løb i dag. Tingene gik ikke 100 procent vores vej. Det blev et spændende ræs, hvor der opstod muligheder, så det er ærgerligt at misse dem, sagde Kevin Magnussen efter løbet til TV3+.

Efter sit andet pitstop lå den danske Formel 1-kører på 11.-pladsen og røg derefter i infight med to tidligere verdensmestre i forsøget på at komme i top-10 og dermed score VM-point.

Først måtte Magnussen kæmpe med den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel, der pressede danskeren helt ud af banen.

Raikkonen og jeg havde kontakt, men det var, hvad det var

Kevin Magnussen

Derefter ventede finske Kimi Raikkonen, der også havde en hårdt dyst med Magnussen.

- Vi kørte bare ræs. Vettel og jeg havde ikke kontakt. Raikkonen og jeg havde kontakt, men det var, hvad det var. Jeg kunne ikke holde dem bag mig. Jeg havde ikke det, der skulle til i dag, lød det fra Magnussen.

I sidste ende sluttede Magnussen på 13.-pladsen, og heller ikke Vettel og Raikkonen formåede at score point på Nürburgring.

Til gengæld fik Magnussens teamkollega Romain Grosjean to VM-point for sin niendeplads i Eifels grandprix.

Dermed er Haas-teamet oppe på i alt tre point, da Magnussen scorede et enkelt point i Ungarns grandprix tidligere på sæsonen.

Næste grandprix bliver kørt om 14 dage i Portugal.